Клоп: Искам да спечеля Лига Европа


Н. Гавазов

Клоп: Искам да спечеля Лига Европа

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори за мотивацията си за участие в Лига Европа. В четвъртък, 11 април, мърсисайдци ще изиграят първия четвъртфинален мач от втория по значимост европейски турнир с италианския Аталанта.

"Преди сезона, когато започнахме в Лига Европа, знаехме, че искаме да стигнем възможно най-далеч. Сега трябва да победим Аталанта в конфронтация от два рунда. Ще бъде трудно. Аталанта е добре организиран отбор. Г-н Гасперини върши невероятна работа там от няколко години.

Честно казано, ще се нуждаем от цялата подкрепа, която можем да получим от трибуните, за да им отвърнем. Очевидно това е само първият мач, но вторият ще бъде в Бергамо и те вероятно ще получат много подкрепа там. Надявам се да сме готови за четвъртфиналите. Ние участваме в този турнир и аз съм футболен човек. Отчаяно искам да го спечеля“, заяви Клоп, цитиран от Eurosport.

Лига Европа остава единственото състезание, което Клоп не е печелил с Ливърпул, откакто пое отбора през 2015 г. През сезон 2015/2016 мърсисайдци загубиха от испанския Севиля с 3:1 във финала на Лига Европа.

  Сподели
196