Левски ще вземе комфортен аванс преди реванша


В. Мухарски

Левски ще вземе комфортен аванс преди реванша

Левски - Спартак Търнава
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 28.07.2011
Час: 20:45
Съдия: Сергей Бойко (Украйна)

Походът на Левски към Европа започва с домакинство срещу Спартак Търнава на стадион “Георги Аспарухов” в мач от третия квалификационeн кръг на Лига Европа. Това е и първи официален двубой на “сините” през новия сезон, като българите са повече от мотивирани да направят пробив в групите на турнира.

Главният мениджър на Левски Георги Иванов няма да може да разчита на младока Стефан Станчев, който претърпя операция на коляното и все още не е ясно кога ще бъде възстановен. Защитникът Иво Иванов също е с контузия, като той ще бъде заменен от новото попълнение на отбора Фредерик Рисп, който ще си партнира в центъра на защитата с Данчо Милиев. Мариян Огнянов и Кирил Акалски тренираха на облекчен режим през седмицата и на тях също няма да се разчита.

Други двама от новите в лицето на Шюрд Арш и Тони Калво най-вероятно ще останат на пейката, но е много вероятно Гонзо да ги пусне в игра след почивката. Ако това стане те също ще направят своя официален дебют за българския тим. Очаква се атаката на отбора да бъде водена от  Иван Цветков, който се представи добре в контролите и дори стана голмайстор на столичани в предсезоната подготовка. Той ще бъде подпомаган от Дарко Тасевски, който ще бъде в по задни позиции.

Междувременно стана ясно и кой ще бие дузпите в Левски, след като “машината за голове” Гара Дембеле бе продаден на немски Фрайбург. Новият изпълнител на 11-метров наказателен удар ще бъде опитният Христо Йовов.

В лагера на Спартак няма проблеми с контузени или наказани футболисти, като се очаква словаците да излезнат на “Герена” с най-доброто, с което разполагат. Словашкият национал Томаш Оравец все още не е подписал договор с тима от Търнава и няма да може да играе дори и в реванша срещу Левски.

Солидна подкрепа ще има и от трибуните, като над 500 фенове на Спартак ще заемат местата си в сектора за гости. Естествено привържениците на “сините” ще бъдат значително повече, с оглед на важността на двубоя.

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

09 юли Левски - Търгу Муреш 2:0 (Приятелска среща)
11 юли Левски - Петролул 2:3 (Приятелска среща)
13 юли Левски - Амкар Перм 0:0 (Приятелска среща)
16 юли Левски - Словачко 0:0 (Приятелска среща)
19 юли Левски - Ашдод 1:1 (Приятелска среща)

Спартак Търнава:

07 юли Зета - Спартак Търнава 2:1 (Лига Европа)
14 юли Тирана - Спартак Търнава 0:0 (Лига Европа)
17 юли Спартак Търнава - ДАК 2:1 (Суперлига)
21 юли Спартак Търнава - Тирана 3:1 (Лига Европа)
24 юли Кошице - Спартак Търнава 1:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Левски - Спартак Търнава

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Левски - 1.61
Равен - 3.75
Спартак Търнава - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.60
Равен - 3.60
Спартак Търнава - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162