Слаб Локо излъга македонци и се класира напред в Лига Европа (видео)


В. Мухарски

Слаб Локо излъга македонци и се класира напред в Лига Европа (видео)

Локомотив София победи с 3:2 македонския Металург Скопие и по този начин продължава евроучастието на "железничарите" в турнира Лига Европа. В първата среща двата тима не си отбелязаха гол. Двубоят се игра пред около 2 000 зрители на националния стадион "Васил Левски". Кръстев откри за гостите от Македония още в 4-ата минута на мача, а малко преди това отново той бе близо до попадение. В 36-ата минута Калоян Караджинов пропусна дузпа за българите.

След почивката Мемеди получи втори жълт и съответно червен картон и по този начин македонците доиграха срещата с човек по-малко. В 57-ата минута съдията отсъди втора дузпа за Локо. Този път зад топката застана Преслав Йорданов, който вкара за 1:1. Когато се очакваше "червено-черните" да стигнат до обрат, Ильовски вкара втори гол за Металург след хубава атака на гостите.

Все пак, пет минути преди края на срещата, след разбъркване в наказателното поле на гостите, Преслав Йорданов бе най-съобразителен и вкара за втори път топката в мрежата на Металург. В 89-ата минута Любомир Божинов със страхотен удар от пряк свободен удар хвана вратаря на македонците неподготвен и донесе победата и класиране на столичното Локо напред в турнира Лига Европа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
211