УЕФА добавя 500 млн. към наградния фонд


Н. Гавазов

УЕФА добавя 500  млн. към наградния фонд

Ситуацията с Европейската Суперлига бе основна тема за разговори през последните няколко месеца. Барселона и Реал Мадрид водят отговорността за предложеното състезание, което има за цел да поеме надпреварите на УЕФА в близко бъдеще.

Те обаче се сблъскаха с пречка, като много клубове излязоха да осъдят конкуренцията, поставяйки подкрепата си зад УЕФА в процеса. Ръководният орган на Европейския футбол е решен да остане начело и те направиха голяма крачка към оставането си там.

Според Relevo , УЕФА обяви, че 500 милиона евро се добавят към общия награден фонд в трите й турнира. Освен това 93,5% от приходите на състезанията вече ще отиват при участващите, като само 6,5% се запазват от УЕФА.

На всичкото отгоре, "по-големите“ клубове са настроени да се възползват повече, тъй като тези тимове ще получат по-голям дял от телевизионните пари въз основа на представянето им в Европа през последните 10 години.

Този ход може да се разглежда като начин за УЕФА да върне всички клубове, които се съмняват в това. Промените също са от полза за Барселона и Реал Мадрид , така че би било интересно да видим дали позицията им ще се промени.

  Сподели
90