Фенербахче ще постигне целта си срещу Лудогорец


FUTBOL-TV

Фенербахче ще постигне целта си срещу Лудогорец

Фенербахче - Лудогорец
Стадион: "Шюкрю Сарачоглу", Истанбул
Дата: 26.10.2023 г.
Час: 19:45


Лудогорец гостува на турския гранд Фенербахче в любопитен мач от група Н в Лигата на конференциите. Разградчани направиха треньорска рокада в дните преди срещата, като Ивайло Петев бе уволнен, а на негово място дойде друг стар познайник на феновете в Разград - Георги Дерменджиев. Именно с Дерменджиев са свързани и най-големите успехи на Лудогорец в Европа - като пробива в групите на Шампионска лига и мачовете с Ливърпул и Реал Мадрид. Оттогава обаче мина доста време и кризата в тима вероятно ще си каже думата сега. Прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящата среща е за знак 1.

Все още не е ясно дали Дерменджиев ще реши да заложи на Антон Недялков. Капитанът на тима много дълго време лекува травма, като най-накрая се завърна в игра при ремито с Арда. Именно този мач коства поста на Ивайло Петев. Иначе бившият играч на ЦСКА игра цял мач за Лудогорец в Кърджали, но в крайна сметка - последната дума ще има Дерменджиев.

Почти сигурно на вратата отново ще застане Симон Слуга. Бившият хърватски национал изобщо не се представя добре, но проблемът е, че и Серджио Падт също е доста колеблив в изявите си.

Ръководството на Лудогорец даде амнистия на две от звездите си, които бяха наказателно извадени от групата на предишния мач на тима в еfbet Лига - домакинството на Пирин Благоевгра, спечелено с 4:0. Става дума за Бърнард Текпетей и Оливие Вердон. Двамата изпаднаха от състава заради слабото си представяне в катастрофалното за разградчани гостуване на Нордселанд, загубено с 1:7 в Лигата на конференциите. Интересното е, че Текпетей беше капитан в тази среща, а Вердон вкара единственото попадение за тима от дузпа.

Бърнард и Оливие бяха в групата за гостуването на Арда. Третият, който беше изваден от групата за мача с Пирин - Серджио Падт не бе реабилитиран за срещата в Кърджали. Много е вероятно нидерландецът да не играе повече за Лудогорец, а през зимата да се раздели с клуба. Настоящите шампиони на страната имат интерес към вратаря на Локомотив Пловдив - Динко Хоркаш и ще се опитат да го вземат през януари.

Старши треньорът на турския гранд Исмаил Картал призова за спокойствие и предпазливост преди двубоя. Вчера Фенербахче победи с 4:2 Хатайспор в местното първенство и с 9 победи от 9 мача и с 27 точки е на върха в класирането. Себастиан Шимански, Осави-Самюъл, Един Джеко и Ирфан Кахведжи се разписаха за успеха, като гостите от Антакия намалиха за 1:3 и след това за крайното 2:4. Фенербахче влиза в седмицата след 17 поредни победи във всички турнири. Относно победната серия, Исмаил Картал каза:

"Както казах и преди, ние мислим мач за мач с моя отбор. Този мач срещу Хатайспор вече приключи. През второто полувреме показахме лице, което изобщо не исках да виждам. Ще се поучим от това, ще работим върху това заедно с моите играчи. Ще увеличим интензивността си за мача с Лудогорец в четвъртък. След това идва срещата с Пендикспор за първенството. Фокусирани сме върху тези два мача", каза още специалистът.

"Лудогорец е отборът, който е шампион в българското първенство през последните 10-12 години. Започнаха сезона малко зле тази година. Те са на трето място с мачове по-малко. Ако приемем, че ще спечелят тези мачове, те отново ще бъдат лидери. Не съм забравил, че допуснаха 7 гола от Нордселанд. Гледахме този мач, това не е реалното лице на българите. Никой не трябва да възприема Лудогорец като лош и слаб отбор. Ще се изправим срещу много добър отбор в четвъртък. Искаме да излезем от терена след края на срещата с пълен комплект от точки. Надявам се да използваме предимството на феновете", завърши Картал.

 

ПРОГНОЗА: ФЕНЕРБАХЧЕ - ЛУДОГОРЕЦ 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
460