Лудогорец ще стартира с победа в груповата фаза на ЛК


FUTBOL-TV

Лудогорец ще стартира с победа в груповата фаза на ЛК

Лудогорец - Спартак Търнава
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 21.09.2023 г.
Час: 19:45


Лудогорец приема Спартак Търнава в първа среща и за двата тима от груповата фаза на Лига на конференциите. Разградчани са отслабени, след като звездата на отбора - Кирил Десподов премина в редиците на ПАОК. И все пак, българските шампиони ще искат да стартират с победа, а и тимът на Ивайло Петев изглежда като фаворит в двубоя. FTV и Futbolbet предлагат знак 1 на читателите си.

Лудогорец не направи най-добрият си мач срещу Ботев Пловдив преди дни. Разградчани бяха близо до сензационна загуба, при това в мач, в който при всичко изглеждаше, че получват реферска помощ. Съдията даде дузпа на Лудогорец, а след като Ботев стигна до обрат, реферите дадоха оставиха играта да продължи доста след като бе изтекло добавеното време. Така Лудогорец успя да спаси точката в мача, а и евентуална загуба със сигурност щеше да повлияе негативно на самочувствието на отбора преди важните мачове в евротурнирите.

"Изцяло вината е в нас. Това е резултатът и не можем да го променим, гледаме напред. Видях мисъл за следващия мач и това трябва да ни е за последен път", каза Ивайло Петев след мача с Ботев, визирайки предстоящата битка със Спартак Търнава.

Все още не е ясно дали Петев ще разчита отново на Симон Слуга. Бившият хърватски национал направи малко очакван трансфер от Лутън Таун в Лудогорец преди година. Дълго време обаче Слуга оставаше на пейката, за сметка на правещият отлични мачове Серджио Падт. Контузия на последния обаче даде шанс за изява на хърватския страж, който обаче изглежда като бледа сянка на себе си от времето, когато правеше чудеса на вратата на "шапкарите“ (тогава в Чемпиъншип). По вероятно е Слуга отново да застане на вратата.

Като цяло Ивайло Петев няма много други колебания, като може да разчита на най-доброто. Освен това, наставникът има доста голям избор, тъй като разполага с дълга резервна скамейка. Все пак, може да напомним, че тимът бе отслабен след като бяха продадени Игор Тиаго в Брюж, Кирил Десподов в ПАОК, Мануел Шоу в Макаби Хайфа и пращайки Густаво Нонато под наем в Сантос. Всичко това, разбира се, донесе в касата на клуба около 14 млн. евро. Един от опитните футболисти - Игор Пластун, пък остана без картотека за Лигата на конференциите, което също може да значи бъдещ трансфер. Извън плановете на треньора Ивайло Петев пък са Раи Насименто и Педро Енрике.

Със сигурност наставникът ще разчита на Сонко Сундберг при домакинството на Спартак Търнава. Бившият футболист на Левски игра за националния отбор на Гамбия, където явно е получил някаква травма. Точно заради нея централният защитник получи почивка от треньора и не игра срещу Ботев Пловдив (2:2). В негово отсъствие двойката централни бранители бяха Франко Русо и Оливие Вердон, които не се представиха на задоволително ниво. Сонко Сундберг дойде от Левски срещу 550 000 + 200 000 евро. Той веднага спечели титулярното място, като до момента има 6 мача за разградчани – 2 за първенството и 4 в Европа. Националът на Гамбия изигра много силен мач срещу Аякс при историческия успех с 1:0. Лекарският щаб на Лудогорец ще направи всичко възможно да вдигне и левия бек Марсел Хайстер за мача. Германецът получи травма срещу Ботев Пловдив и бе заменен принудително от Сон. Ако Хайстер не играе срещу Спартак Търнава, именно испанецът ще започне вместо него.

Спартак Търнава не върви много добре в шампионата. Тимът трудно се отърси от домакинската загуба с 0:2 срещу Жилина в началото на месеца. След това последва добра победа в турнира за Купата на страната и успех в първенството с 4:3 като гост на Земплин Мичаловице. След успеха си Спартак Търнава е седми с 8 точки. В Лига на конференциите обаче, словенците се справиха с всичките си препятствия, като особено сладки бяха успехите над Лех Познан и Днипро.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - СПАРТАК ТЪРНАВА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
487