Над 3000 фенове на Айнтрахт идват в София за мача с Левски


FUTBOL-TV

Над 3000 фенове на Айнтрахт идват в София за мача с Левски

Те получиха официално заделените им 5000 билета за "Камп Ноу“, а на трибуните срещу Барселона бяха почти 30 000 души. Срещу Левски в четвъртък от Айнтрахт Франкфурт са обявили десант на 3000 запалянковци, пише "Мач Телеграф". Но дали наистина ще са само толкова?

Червено-черната агитка на отбора от Франкфурт изправи косите на силите на реда и този март в Неапол, където се развихри въпреки забраната на италианските власти за гостуващи фенове срещу Наполи в ШЛ. Напук на ветото стотици германски ултрас дори влязоха в схватки с полицията в Неапол, а кадрите как палят коли и хвърлят ракети, обиколиха фенските форуми в мрежите.

В Барселона гостите дори замеряха с предмети автобуса с футболистите на домакините преди мача на "Камп Ноу“.А президентът на каталунците Лапорта призна, че пробивът на над 20 000 германци на стадиона, го кара да се чувства посрамен.

Тази седмица, вероятно още от сряда, ден преди мача Левски – Айнтрахт, силите на реда в София ще са на крак заради германското нашествие, със строга организация на движението в центъра, тъй като мачът от Лигата на конференциите е на Националния стадион "Васил Левски“.

Задава се сериозно изпитание и за организаторите на мача, на фона на спокойствието при предишните 2 домакинства на "сините“ в турнира това лято. Срещу скопския Шкупи УЕФА изрично забрани на гостуващи фенове да идват в София заради атаките над български привърженици в Северна Македония, породили настроения за реванш в българската столица.

Щом германците успяха да се сдобият с 25 000 билети над разрешеното, изкушавайки с цени заможните каталунски фенове на Барселона, не е изключено и тук да се появят в рискови зони в забранени сектори на ст. "Васил Левски".

  Сподели
259