Роналдо герой за Левски, "сините" се справиха с Апоел (видео)


FUTBOL-TV

Роналдо герой за Левски,

Левски се класира за плейофите в Лигата на конференциите, след като победи израелския Апоел Беер Шева с 2:1 на "Герeна“ и след нулевото равенство в Израел продължава напред.

Левски създаде няколко ситуации още в първите десетина минути, но "сините" не успяха да открият резултата. Уелтън стреля веднъж неточно по диагонал, Асен Митков изпрати друга топка в ръцете на Офир Марциано, а центриране на Патрик-Габриел Галчев премина малко над главата на непокрития Рикардиньо.

Следващото центриране на Галчев обаче бе по конец. В 15-ата минута българският национал изпрати топката към далечната греда и Уелтън я засече с глава, изпращайки я в мрежата на израелците за 1:0.

Апоел също създаде две опасности и те бяха с българско участие. Националът Йоан Стоянов, който започна като титуляр за израелския тим, отправи два далечни удара, които обаче бяха блокирани.

Апоел създаде първото си чисто положение в началото на второто полувреме. В 57-та минута Йоан Стоянов получи топката в наказателното поле, преодоля бранител на "сините" и се озова сам срещу Пламен Андреев. Ударът на нападателя попадна в крака на стража и излезе в корнер, след който игра с глава на играч на израелците премина близо до гредата.

Апоел изравни резултата в 79-та минута чрез Йоан Стоянов, който този път бе точен с далечен удар. Пламен Андреев изби много опасен шут в корнер, след чието изпълнение Роналдо изчисти топката на близка греда. Тя обаче попадна на волето на Стоянов, който преодоля вратаря на Левски.

Роналдо се превърна в герой за "сините" в шестата минута на добавеното време на срещата. Левски направи контраатака и удар на Джавад Ел Джемили бе блокиран от защитник на Апоел. Топката обаче попадна в Роналдо, който преодоля хладнокръвно стража на гостите за крайното 2:1.

Така Левски отстрани Апоел с един гол разлика и ще играе в плейофите срещу германския Айнтрахт Франкфурт.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
398