Костов: Объркаха ни се плановете, но няма да сменяме схемата (видео)


FUTBOL-TV

Костов: Объркаха ни се плановете, но няма да сменяме схемата (видео)

Треньорът на Левски - Николай Костов очаква голяма битка от своя тим в мача-реванш с Апоел Беер Шева в четвъртък. Той разкри, че защитникът Жереми Петрис не е готов за срещата.

"Жереми не е възстановен за мача. Кристиян Димитров обаче е готов за игра. Петрис ни е основен футболист. Надявахме се много да се възстанови, но не успя. Винаги се бъркат плановете, когато основен играч липсва“, започна Костов.

"Няма да играем с трима защитници. Объркаха ни се плановете, но няма да сменяме схемата с четирима бранители. Сигурен съм, че за мотивация няма нужда да се говори. Убеден съм, че ще се борят като лъвове за всяка топка. Въпросът е като отнемем топката какво правим с нея. Там вече няма лъвове, а трябва да видим какво градивно можем да сътворим. Тези въпроси в играта на тима с топка трябва да се решават в следващите 5-6-7 месеца, за да сме максимално непредсказуеми за съперника“, продължи треньорът.

"Всичко сме взели под внимание. И дузпи тренираме, и всичко, което бихме могли да предвидим. Имам същата увереност, както преди първия мач. Особено и с оглед на факта, че играем пред нашата публика. Знам, че отборът на Апоел ще излезе с голямо самочувствие, имат добри и опитни играчи. Честно да си призная изненадах се от решението на Ивелин Попов в такъв момент. Но вече го преживяхме и гледаме към двубоя с Апоел. За негов заместник ще говорим след мача. Организацията ни на игра е ключовият елемент да не допускаме гол до момента в Европа. Имайте предвид, че не играем в глуха защита. Стараем се да пресираме далеч съперника. За мача с Пирин бяхме принудени. Бяхме много изморени от мача с Апоел и гостуването в Израел. Много е важно сега да продължим, за да видим европейската реалност. Това би бил тест, за да определим потенциала на нашия отбор срещу такива грандове като Айнтрахт. Очаквам съперника да играе така, както играят във всичките си мачове. Не очаквам нещо по-специално да покажат“, завърши треньорът.

  Сподели
257