Левски пропусна да си тръгне с победа от Израел


FUTBOL-TV

Левски пропусна да си тръгне с победа от Израел

Левски се представи силно при визитата си в Израел. "Сините" завършиха наравно - 0:0 като гост на Апоел Беер Шева в първия мач от 3-ия предварителен кръг на Лига на конференциите. Българският тим определено може да съжалява, че не се поздрави с победа преди реванша след седмица, който ще бъде на "Герена".

Левски имаше възможност да излезе напред в резултата след точно половин час игра, когато Уелтон отне кълбото, след което изведе Рикардиньо и той напредна, след което би от добра позиция в наказателното поле, но шутът му беше блокиран. 

Марин Петков получи неприятна контузия и се опита да продължи, но в 35-ата минута трябваше да бъде заменен принудително от Патрик-Габриел Галчев.

Рикардиньо се възползва от грешка на Шай Елиас пет минути преди почивката и отне топката, след което изведе Уелтон в наказателното поле. Крилото на Левски шутира още с първото докосване, но не беше точен.

Уелтон напредна по левия фланг три минути след това и пусна за Асен Митков, чийто удар беше блокиран. Последва добавка от страна на резервата Галчев, но топката премина над напречната греда на вратата.

Българският отбор продължи да бъде по-активен след почивката. Роналдо изведе Асен Митков по крилото, а халфът центрира за бразилеца, чийто удар беше париран от Офир Марсиано. 

Шай Елиас беше изведен в 66-ата минута. Футболистът на домакините стреля неточно от малък ъгъл.

Рикардиньо се опита да изненада Марсиано в 79-ата минута с удар от средна дистанция, но топката не намери целта.

В 83-ата минута българският национал Йоан Стоянов, който влезе като резерва за Апоел през втората част, би към вратата на Левски, но не успя да изненада Пламен Андреев. 

В допълнителното време на двубоя опитният Ивелин Попов стреля от дистанция, топката рикошира в защитник на домакините, удари се в гредата и излезе в ъглов удар.  Така Левски пропусна добра възможност да се поздрави с победа преди реванша в София.

  Сподели
349