Лудогорец с поражение в Казахстан


FUTBOL-TV

Лудогорец с поражение в Казахстан

Лудогорец инкасира поражение с 1:2 като гост на казахстанския Астана в първа среща от третия кръг на турнира на УЕФА Лига Европа. Тимът от Разград трябва да приеме резултата като добър с оглед развитието на срещата и шансовете, които пропиляха домакините. Реваншът е на 17-и август в Разград, а победителят от този двубой с Аякс Aмстердам в плейофите на турнира.

Отборът, който отпадне, ще продължи пътя си в плейофите на Лигата на Конференциите и там очаква победителя от двойката Валмиера (Латвия) - Партизани (Тирана, Албания).

Астана доминираше през големи периоди от мача и можеше да постигне и по-убедителна победа, но неточности, вратарски спасавяния и липсата на шанс им попречиха. 

Домакините започнаха по-настъпателно и можеха да открият резултата още във 2-ата минута, но ударът на Ян Вогоровски от границата на малкото наказателно поле се спря в горната греда над вратаря Падт. В 16-ата минута домакините получиха нова възможност да вкарат гол, като Аймбетов влезе от ляво в много опасна близост. Ударът му обаче беше спасен с крак от нидерландския вратар на Лудогорец.

В следващите две атаки обаче, още преди да са изминали 20 минути игра, Лудогорец имаше две възможности да нанесе своя удар. Най-напред Аслак фон Витри би слабо, а след това Текпетей от десетина метра не уцели топката. В 25-ата минута българите отново имаха късмет, след като плътен удар на Урега се отклони в защитник и за радост на Падт излезе в ъглов удар.

Малко противно на логиката на терена в 34-ата минута Лудогорец поведе в резултата. Новото попълнение Сонко Сундберг скочи най-високо с глава и засече в мрежата центриране от фаул на Кирил Десподов от дясно. Малко по-късно Бърнард Текпетей претендираше за дузпа, а пет минути преди края на първата част домакините стигнаха до равенство пак от статично положение. Стиепан Лончар центрира от фаул, но от ляво, Томашевич изпревари Франко Русо и заби топката във вратата за 1:1. Проблемите за Лудогорец можеха да се увеличат минута преди края на първата част, но Марсел Хайстер успя да поправи грешката си и блокира удар от близо на Камо Ховханесян.

Домакините не промениха поведението си и в началото на второто полувреме и отново поведоха в резултата 8 минути след неговото начало. Втори гол с глава във вратата на Падт вкара Жарко Томашевич, който засече с глава центриране на Ховханисян.

В 60-ата минута домакините пропуснаха нова перфектна ситуация да стигнат до нов гол. Урега подмина отново с лекота Франко Русо и сложи топката на крака на Дарбо. Гамбийският нападател обаче шокиращо изпрати топката над горната греда.

Футболистите на Лудогорец опитаха да реагират и в 71-ата Руан Секо едва не изравни за 2:2. Той засече остро центриране с глава, но вратарят Чондрич показа класа и спаси. В 77-ата минута обаче при една от контраатаките Стиепан Лончар показа класа и от 15-ина метра по диагонала затрудни максимално Падт, но нидерландският вратар отби с една ръка. Четири минути по-късно обаче Лудогорец отново оцеля. Атака от дясно стигна до резервата Досмагамбетов, който стреля  от 10-ина метра, но вратарят спаси с крак.

  Сподели
484