Сепси изхвърли слаб ЦСКА от евротурнирите


FUTBOL-TV

Сепси изхвърли слаб ЦСКА от евротурнирите

ЦСКА отстъпи пред Сепси с 0:4  в реванша от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите, игран на стадион "Сепси Арена" в румънското градче Сфънту Георге и  напуска надпреварата.

През първото полувреме армейците започнаха по-активно и в 5-ата минута Дюкенс Назон се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на домакините, но изстрелът му бе блокиран от противников играч и кълбото излезе в корнер.

В 19-ата минута обаче Мариус Шефанеску бе изведен сам срещу Бусато и футболистът на Сепси успя да финтира стража на червените, след което се струполи на тревата. Главният арбитър от Албания Хамити моментално посочи бялата точка, въпреки че останаха съмнения за симулация на румънския играч. Зад топката застана Козмин Матей, който стреля силно в долния десен ъгъл и се разписа за 1:0.

Момчетата на старши треньора Нестор Ел Маестро се втурнаха в атака и в 39-ата минута Марселино Кареасо бе изведен в наказателното поле на Сепси, след което  колумбиецът намери Дюкенс Назон, който шутира с първото си докосване, но ударът му бе блокиран. До края на първата част резултатът остана непроменен и двата състава се оттеглиха на почивка с гол аванс за домакините

На почивката в състава на ЦСКА бе извършена една промяна и на мястото на Сейни Санянг в игра се появи Тибо Вион.

В началните минути на второто полувреме,  червените бяха по-активният от двата отбора, но така и не успяха да стигнат до чисто голово положение пред вратата, пазена от Роланд Никзули. В 58-ата минута Николае Паун се откъсна от отбраната и се озова сам срещу Густаво Бусато, но стражът на армейците излезе навреме и спаси. В 62-ата минута старши треньорът Нестор Ел Маестро пусна в игра Данило Асприля на мястото на Матиас Фаетон. Малко след това колумбиецът навлезе с дрибъл в наказателното поле на Сепси и стреля от малък ъгъл. Ударът му обаче бе блокиран от бранител на румънците.

В 70-ата минута домакините стигнаха до втори гол, дело на току-що появилият се на игрището Аднан Аганович. Последваха нови три промени в състава на ЦСКА, при които Асен Дончев, Жираир Шагоян Станислав Шопов замениха Иван Турицов, Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет. До края на двубоя армейците опитаха да стигнат до попадение, но нямаха шанс, а вместо това Роланд Варга в последната 90-а минута се разписа и направи резултата класически. В даденото от съдията 6-минутно продължение бе отсъдена втора дузпа за Сепси, която бе превърната в гол от Исник Алими, които оформи крайния резултат 4:0.

По този начин армейците напускат турнира Лига на конференциите. Следващият мач на ЦСКА е в неделя (6 август), когато на стадион "Българска армия" гостува тимът на Славия в мач от четвъртия кръг на Първа лига.

  Сподели
304