ЦСКА отново няма да може да се справи със Сепси


FUTBOL-TV

ЦСКА отново няма да може да се справи със Сепси

Сепси - ЦСКА
Стадион: "Арена Сепси", Сфънту Георге
Дата: 03.08.2023 г.
Час: 20:00


ЦСКА гостува на Сепси в мач-реванш от 2-ия квалификационен кръг на Лига на конференциите. "Армейците" инкасираха поражение в първата среща в София (0:2), което костваше работата на треньора Саша Илич. Последният бе уволнен, а на негово място дойде сънародникът му - Нестор Ел Маестро. Това дава доста въпроси за това как ще изглежда ЦСКА и какво лице ще покаже този път. Всичко това прави срещата трудно предсказуема. FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - Х.

Новият треньор на ЦСКА Ностор Ел Маестро има малко време да подготви отбора за важния мач. Той вече е бил начело на отбора от стадион "Българска армия“ в периода юли 2018 – февруари 2019. Ел Маестро води ЦСКА в 27 мача. От тях е спечелил цели 19, три са завършили наравно и пет са загубени. Головата разлика на ЦСКА при Ел Маестро е 53:18. Първият престой на Нестор Ел Маестро в ЦСКА започва обещаващо. Отборът елиминира последователно Рига и Адмира Вакер в европейските клубни турнири, а в последствие отпада от силния тим на Копенгахен след достойно представяне и повече от спорни съдийски решения на двубоя в София.

Нестор Ел Маестро има едва едно значимо постижение в треньорската си кариера, което обаче е мечта за всички в червено, а именно - шампионска титла, от периода му в Спартак Търнава.

Трябва да се отбележи, че треньорът изглежда на живо последния мач на "армейците" - срещу Сепси на "Армията". Може да се каже, че сърбинът е запознат до някъде с настоящия състав на ЦСКА. Очакванията са да има промени, като една от тях почти сигурно ще е слагането на пейката на Иван Турицов. Доскорошният капитан получи наказание от ръководството на тима и повече няма да води съотборниците си с лентата на ръка. Причината е случилото се след мача със Сепси, когато Турицов скочи да се разправя с феновете от Сектор А. Почти сигурно Турицов ще остане на пейката за реванша, като причина за това е и незадоволителното му представяне в първия двубой срещу румънците.

Не е изключено ЦСКА да излезе без нито един българин в състава си. Все пак, с малки шансове са Станислав Шопов, Марк-Емилио Папазов и Християн Петров. Последният все пак може и да стартира, ако Мено Кох не бъде възстановен напълно от травмата в главата, която полуви в първата среща. Кох също не се представи добре, но поне при Илич бе предпочитан в последно време пред младия, но доста перспективен Петров.

Ел Маестро със сигурност ще има колебания и за това кой да действа на върха на атаката. Саша Илич заложи на Матиас Фаетон и Дюкенс Назон. Голмайсторът на тима от миналия сезон обаче изигра посредствен мач. Всички очаквания бяха, че Назон ще бъде продаден, но до момента това не е факт. Назон пропусна и цялата подготовка на тима и не е изключено да седне на пейката. Малко вероятно е ЦСКА да излезе отново с двама централни нападатели, тъй като Ел Маестро залага на по-дефанзивна тактика, което не се харесваше особено на феновете. Почти сигурно сърбинът няма да изневери на стила си и този път. ЦСКА ще играе по-предпазливо в началните минути, като целта ще е да не инкасира рано попадение, което съвсем ще сложи край на шансовете за краен успех. Очакванията са, че през втората част българският тим ще погледне по-сериозно към противниковата врата и тогава може и да се рискува с включването на втори нападател, като опции там са още Асприля и Папазов.

Иначе ЦСКА отложи мача си от последния кръг на шампионата, именно за да има повече време за подготовка за мача със Сепси. "Армейците" трябваше да гостуват на Етър във Велико Търново.

Не така стоят нещата за Сепси. Съпернкът на "армейците" постигна победа с класическото 3:0 в гостуването в столицата на Динамо Букурещ в мач от третия кръг на румънската Суперлига. Така отборът от северната ни съседка загря добре за предстоящия реванш срещу ЦСКА. Макар да играха преди броени дни срещу българския тим, румънците демонстрираха свежест и вкараха гол още преди почивката чрез Павол Сафранко. Изразителността на успеха бе изкована в заключителните минути на срещата. Първо Исник Алими удвои преднината на Сепси в 83-ата минута, а в добавеното време хърватският защитник Аднан Аганович оформи класиката.

Президентът на Сепси - Ласло Дьосед заяви преди реванша с ЦСКА, че ще е доволен и на равен резултат. "Ще съм доволен и на равен мач срещу ЦСКА в четвъртък. Най-важно е да се класираме в следващата фаза, защото това ще означава много за нас. Достигането до третия кръг ще е нещо различно", каза клубният бос.

 

ПРОГНОЗА: СЕПСИ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
540