УЕФА обяви официално: Без фенове на Шкупи на "Герена"


FUTBOL-TV

УЕФА обяви официално: Без фенове на Шкупи на

УЕФА предприе мерки за недопускането на гостуващи привърженици на двубоя реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Левски и Шкупи, който ще се състои на 3 август (четвъртък) в София. 

Това се случи в резултат на официалното писмо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов до ръководството на европейската футболна централа, в което бяха изразени опасения за сигурността и опазването на обществения ред по време на двубоя, ако фенове на Шкупи бъдат допуснати на трибуните на стадион "Виваком арена - Георги Аспарухов". Всичко това, заради инцидентите, до които се стигна по време на първия двубой в Скопие.

Зам.-генералният секретар на УЕФА - Джорджо Маркети уведомява, че срещата в София вече е считана за "високо рискова", поради което е проведена среща с представители на двете национални футболни федерации, двата футболни клуба и длъжностните лица на УЕФА. 

От страна на Шкупи е получено уверение, че билети за гостуващи фенове няма да бъдат пускани в продажба.

"Надяваме се, че мачът ще премине без инциденти и бихме желали да благодарим на клубовете и националните федерации за помощта им", се казва още в писмото на Джорджо Маркети.

Припомняме, че по-рано от НКП на Левски и от самия клуб призоваха да няма фенове на "Герена" на тима от Северна Македония.

  Сподели
251