Италиано: Тъжен съм


Н. Гавазов

 Италиано: Тъжен съм

Старши-треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано коментира загубата с 2:1 от Уест Хем във финала на Лигата на Конференциите.

"Загубихме два финала, в които играхме много добре и това е жалко. Много жалко. Наистина не си представях, че нещата ще завършат по този начин. Играхме, създавахме шансове, изравнихме бързо след дузпата, която можеше да ни съсипе. Вместо това ние реагирахме, а дори можеше да направим и обрат чрез Мандрагор. След това дойде този рикошет в средата на терена. Трябваше да си дадем повече пространство. Това щеше да ни позволи да отидем на продължения, където мисля, че щяхме да имаме предимство. Тъжен съм, защото да загубим два финала е доста болезнено за момчетата.

Пуснах единайсеторката, която ни дава най-добър баланс и се видя, че не дадохме никакви шансове на Уест Хем. Играхме така, както трябва да се играе на финал - не допускахме излишни рискове и контролирахме мача. Загубихме заради лека дузпа и гол, който можехме да предотвратим. Смятам, че играхме като отбор. През целия мач успявахме добре да разчетем тези ситуации и не очаквах да загубим по този начин. Това бе ситуация, в която знаем точно какво трябва да направим, но не го направихме. Можеше дори да прибегнем до фаул, но всъщност Игор просто трябваше да се върне по-бързо", заяви Италиано.

  Сподели
222