Севиля отново триумфира в любимата си Лига Европа (видео)


В. Мухарски

Севиля отново триумфира в любимата си Лига Европа (видео)

Севиля спечели Лига Европа за 7-ми път в своята история! На финала испанците се наложиха след изпълнения на дузпи над Рома. В редовното време резултатът бе 1:1.

Първата 100-процентова възможност бе за Рома, като в 12-ата минута Зеки Челик центрира ниско отдясно. Топката стигна до Леонардо Спинацола, който стреля веднага, но насочи топката в центъра на вратата на Ясин Буну и той спаси безпроблемно.

В 32-ата минута ВАР разгледа ситуация в наказателното поле на Севиля, при която Неманя Гудел вдигна високо единия си крак, за да изчисти топката точно пред главата на Ейбрахам. Реферът не посочи бялата точка.

Въпреки това - три минути по-късно "вълците“ излязоха напред в резултата. Браян Кристанте отне топката от Иван Ракитич, а Манчини веднага пусна чудесен пас към Дибала, чийто удар мина покрай Буну за 1:0.

В добавеното време на първата част се стигна до едно центриране отдясно по земя, топката стигна до Иван Ракитич. Той стреля от движение от 2-3 метра зад дъгата на наказателното поле, но топката разтресе левия страничен стълб на Руи Патрисио.

След почивката испанците натиснаха своя противник и голът изглеждаше само въпрос на време. В 55-ата минута Хесус Навас центрира остро отдясно. В наказателното поле Манчини бе покрил Юсеф Ен-Несири и в стремежа си да му попречи да вкара, прати топката в собствената си врата - 1:1.

До края на редовното време до нов гол така и не се стигна. А ВАР се намеси при съмнения за дузпа за Севиля. Такава не бе дадена, след като реферът дори гледа ситуацията на монитора. Малко след това съдията имаше основание да отсъди наказателен удар за Рома за игра с ръка в наказателното поле на Севиля. Решението обаче бе жълт картон за един от помощниците на Моуриньо, вероятно за реплика.

Така се стигна до продължения. При тях имаше не малко положения, като в самия край Смолинг нацели греда. В крайна сметка всичко се реши с дузпи. Манчини пропусна от бялата точка, а след него това стори и Ибаньес. От състава на Севиля всички бяха точни и така трофеят отново отново бе за испанския тим.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
590