Алегри: Позитивно съм настроен


Н. Гавазов

 Алегри: Позитивно съм настроен

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира победата с 1:0 над Фрайбург в първия мач от 1/8-финалите на Лига Европа.

"Смятам, че играхме много добре тази вечер, с нужния интензитет и техника. Имахме и късмет, че при гола на Фрайбург имаше игра с ръка, в противен случай щяхме да получим попадение с единствения удар на съперника в мача. Това, което трябва да направим, е да се подобрим в завършващата фаза. Твърде често бъркахме последния пас, вземахме грешни решения, а това е от фундаментално значение. Така може да позволим на съперника да се върне в мача. Вече се е случвало няколко пъти. Казах на Мойс Кийн, че трябваше да изведе Хуан Куадрадо на чиста позиция, не може да се бъркат подобни пасове

Няма да ни е лесно във Фрайбург, но съм позитивно настроен, защото създадохме доста положения. В реванша те ще трябва да атакуват, което може да отвори повече пространства в защитата им и ние може да се възползваме от това. Трябва да бъдем по-прецизни пред гола, защото процентът отбелязани голове на фона на създадените шансове все още е твърде нисък", заяви Алегри.

  Сподели
207