Сари: Видях отбор, който е жив


Н. Гавазов

Сари: Видях отбор, който е жив

Старши -треньорът на Лацио Маурицио Сари коментира поражението с 1:0 от Фейенорд в мача от 6-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа, а също така говори и за изпадането на "орлите" в Лигата на конференциите.

"Това, за което трябва да поемем отговорност е, че създадохме правилните пет положения за отбелязване на гол и не се възползвахме от нито едно от тях. И за това бяхме наказани. Видях отбор, който бе жив, пълен с решителност и готов за битка, показващ добър футбол. Не заслужавахме да загубим тази вечер, получи се е много равностоен мач и отборът не ме разочарова.

Равенството срещу Щурм бе добро и щяхме да ги победим у дома, ако не бяхме получили червен картон. Там, където наистина сгрешихме, бе в Дания [срещу Мидтиланд] и затова сме на трето място след тях, отпадането ни е свързано само с този мач. Можем да си позволим една сериозна грешка в Серия А, но в Лига Европа, в един от шест мача, рискуваш всичко, особено когато има значение головата разлика“, заяви Сари.

В група F, където игра Лацио, и четирите отбора спечелиха осем точки след шест кръга. Въпреки това, поради разликата в отбелязаните и допуснати голове, Фейенорд и Мидтиланд заеха първите две места, гарантиращи плейофите на Лига Европа. Лацио зае трето място и ще продължи да играе в Лигата на конференциите, докато Щурм затвори квартета и напусна европейското състезание.

  Сподели
452