Този път Рома ще победи Лудогорец


FUTBOL-TV

Този път Рома ще победи Лудогорец

Рома - Лудогорец
Стадион: "Олимпико“, Рим
Дата: 03.11.2022г.
Час: 22:00 ч.
Съдия:


Лудогорец гостува на Рома на Стадио Олимпико в последен мач и за двата тима от груповата фаза на Лига Европа. В момента разградчани заемат второ място в групата, което ги праща на бараж за 1/8-финали в турнира. Рома, който има равен точков актив, може да продължи в тази надпревара само с победа, защото загуби с 1:2 в Разград. Българският тим обаче не се намира в най-добрата си форма в последно време, но така или иначе - участието в Лига на конференциите е гарантирано и при провал в Рим. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

От УЕФА също обърнаха внимание на важността на мача. "Рома е поставен под напрежение от Лудогорец. Като треньор на Порто Жозе Моуриньо си спечели прякора Специалния, след като спечели Купата на УЕФА през 2002/03, а следващия сезон вдигна и Шампионската лига. През миналия взе Лигата на конференциите с Рома, а сега иска да надгради.

За целта му е нужна само победа, а Лудогорец вече доказа, че е труден съперник. Не само с успеха над италианците, но и с представянето срещу лидера в групата Бетис", пише в сайта на УЕФА.

Наставникът на Лудогорец - Анте Шимунджа даде почивка на голяма част от титулярите си в мача през седмицата - срещу Септември София. Разрадчани за втори пореден двубой от шампионата обаче печелят с помощта на реферите. От това се оплака и президента на Септември, а преди него - това сториха от Ботев Пловдив. В крайна сметка - Лудогорец постига целта си и точките се трупат на сметката, при това - титулярите биват запазени за мачовете в Европа.

В състава на Лудогорец не се очакват особени промени. Под въпрос остава единствено Кирил Десподов. Националът лекува травма и не е сигурно дали ще е напълно готов. Така или иначе - Анте Шимунджа има доста опции в атака.

Каули Оливейра пък се справя отлично от началото в Лига Европа. Това личи от данните на Opta, които показват, че той е сред играчите, създали най-много голови положения в петте мача от групите на Лига Европа. Той дели първата позиция в тази своеобразна класация с Фелипе Андерсон от Лацио и Хюго Веглесен от Бодьо/Глимт, като всеки от тях е създал по 13 ситуации за гол за съотборниците си. След тях се нарежда най-креативният играч на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш, който е с 12 положения, докато Гранит Джака от Арсенал е с едно по-малко. Кристиан Ериксен също е сред най-креативните футболисти в турнира с 9 създадени положения.

Рома ще направи всичко възможно, за да бъде в оптимален състав за решителния сблъсък с родния Лудогорец в Лига Европа. В петък италианският клуб е подал жалба до УЕФА в опит наказанието на Николо Дзаниоло да бъде намалено и той да вземе участие срещу разградчани.

Звездата на римските "вълци“ получи директен червен картон при загубата от Бетис (1:2) по-рано този месец заради неспортсменско поведение и бе наказан за три мача. Това означаваше, че той ще пропусне оставащите двубои до края на груповата фаза. Сега надеждите на Рома са наказанието на Дзаниоло да бъде намалено на две срещи и той да бъде на разположение за предстоящото домакинство на Лудогорец следващия четвъртък.

"Казах и преди – трябва да оцелеем в този турнир, а това означаваше да стигнем живи до последния мач. Готови сме за Лудогорец у дома и ни трябва тази победа. Събраха се много мачове, умора, бяхме под напрежение заради ситуацията в групата и загубата от Лудогорец, както и несправедливата загуба от Бетис", заяви Моуриньо преди мача.

Пълен до краен предел "Олимпико“ очаква Лудогорец в предстоящата му визита на италианския Рома. В сайта на водения от Жозе Моуриньо отбор не може да се закупи вече пропуск за основните трибуни на митичния стадион, като в продажба са останали много малко билети във VIP-секцията на арената.

 

ПРОГНОЗА: РОМА - ЛУДОГОРЕЦ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
533