Първо място за Лацио след обрат срещу Мидтиланд


FUTBOL-TV

Първо място за Лацио след обрат срещу Мидтиланд

Лацио се наложи като домакин над датския Мидтиланд с 2:1 в мач от петия кръг на груповата фаза в Лига Европа. Римските "орли“ изоставаха в резултата, но въпреки това успяха да обърнат с попадения на Сергей Милинкович-Савич и Педро.

Мачът започна с натиск на гостите от Мидтиланд. В 3-ата минута Густав Исаксен стреля от далечна дистанция и прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Иван Проведел, за да открие резултата.

В 36-ата минута Андерсон комбинира с Сергей Милинкович-Савич, който вкара от границата на наказателното поле, за да изравни резултата. 

Матиа Закани подаде към Педро в наказателното поле на Мидтиланд в 58-ата минута. Испанецът запази хладнокръвие и реализира, за да може Лацио отново да поведе в резултата.

Фелипе Андерсон подаде за Педро, който реализира отново в 80-ата минута, но след преглед на ситуацията с VAR, голът не бе зачетен.

Победата означава, че Лацио се изкачват на първата позиция в група "F“ на Лига Европа с актив от 8 точки, докато Мидтиланд е 4-и с 5 пункта в своя актив.

  Сподели
477