Бетис ще грабне победата в Разград


FUTBOL-TV

Бетис ще грабне победата в Разград

Лудогорец - Реал Бетис
Стадион: "Хювефарма Арена“, Разград
Дата: 27.10.2022г.
Час: 19:45 ч.
Съдия: Харалд Лехнер (Австрия)


Лудогорец приема Бетис на своя стадион в Разград във мач от груповата фаза на Лига Европа. Това реално е предпоследен двубой и за двата тима, преди да стане ясно крайното класиране. Добрата новина за Лудогорец е, че тимът вече си гарантира европейски футбол и на пролет, след като 3-тото място е гарантирано. Това означава, че тимът ще играе по-освободено. И въпреки това, съперникът изглежда прекалено добър. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа обмисля да направи ротация в халфовата линия за предстоящия мач с Бетис. За двубоя в четвъртък словенският специалист ще остави на резервната скамейка Кафумана Шоу и на негово място ще пусне Педро Нареси.

До момента 23-годишният футболист е стартирал във всички срещи от груповата фаза на Лига Европа, но Шимунджа няма да му се довери от първата минута срещу андалусийците в четвъртък. Причината са зачестилите грешки на Шоу в мачовете на разградчани. Най-пресният пример е случилото се в началните секунди на двубоя с Ботев Пловдив в неделя, когато халфът се засуети и позволи на Елвис Ману да му отнеме, след което “канарчетата" вкараха гол, но попадението скандално не бе зачетено. В последствие това доведе до недоволството на ЦСКА, Ботев Пловдив и други тимове. Това обаче е друга тема...

Опция пред Шимунджа за двубоя с испанците е и Нонато, но той е с по-офанзивни функции и ще бъде използван в атакуващ план. Специалистът може да заложи и на Иван Йорданов, и Клод Гонсалвеш, но това е малко вероятно. Доминик Янков пък е трайно контузен. Именно поради тези причини най-вероятно Нареси ще стартира от първата минута.

Все още не е ясно дали участие в мача ще може да вземе Кирил Десподов. Националът пропусна домакинството на Ботев Пловдив заради проблем с нерв на бедрото. Със сигурност дори и да е напълно възстановен, българският национал ще стартира от пейката, а в предни позиции титуляри ще излязат Игор Тиаго, Рик Джонатан и Бърнард Текпетей.

И докато Лудогорец премери сили с Ботев Пловдив, в последния си шампионатен двубой - Бетис имаше труден тест - Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" стигнаха до трудна победа с 2:1. В испанския тим не се очертават сериозни промени в състава.

Иначе стадионът в Разград ще е пълен до край - нещо, което почти никога не се случва в шампионатен двубой.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - БЕТИС 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
538