Лудогорец този път ще се поздрави с победа срещу ХИК Хелзинки


FUTBOL-TV

Лудогорец този път ще се поздрави с победа срещу ХИК Хелзинки

Лудогорец - ХИК Хелзинки
Стадион: "Хювефарма арена“, Разград
Дата: 13.10.2022г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Кристо Тохвер (Естония)


Лудогорец приема ХИК Хелзинки на своя стадион в Разград в среща от груповата фаза на Лига Европа. Двата тима се изправиха един срещу друг само преди седмица, но на финландска земя. Тогава двубоят завърши наравно. Сега прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Само преди седмица Лудогорец не успя да се поздрави с победата срещу този съперник. Факт е обаче, че тогава срещата се игра на изкуствен терен, което малко или много е повлияло върху представянето на Лудогорец. Както е известно в България подобни терени няма и съответно - разградчани нямат много опит. Сега обаче срещата ще се играе в Разград, което е допълнителен бонус за Лудогорец.

Умората обаче може и да си каже думата. Само преди броени дни Лудогорец игра важен мач срещу ЦСКА в шампионата. Очакваше се, че Анте Шимунджа ще ползва резервите срещу "армейците", но това не се случи. В крайна сметка разградчани победиха ЦСКА и сега ще имат поне допълнително самочувствие преди важния двубой от евротурнирите.

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа заяви, че 3 тежки мача в рамките на 7 дни не са напрежение, а привилегия. "Големите отбори в Европа играят така. Това означава, че се справяме добре и вървим по правилния път. Победата винаги ще е добра. Ще затвърди работата. Всички искат победа. Не е на всяка цена, но всички я искат. Ще видим утре как ще бъде мача. ХИК е добре организиран отбор“, каза Шимунджа.

"Нямаме нови сериозни контузии от последния ни мач. Това е добре. Всички играчи се чувстват добре физически и психически. Клод Гонзалвеш игра 60 минути за втория отбор и реакцията е позитивна“, допълни той на въпрос дали може да използва халфа в четвъртък.

Финландската легенда Аки Рихилахти е настоящият изпълнителен директор на ХИК Хелзинки. Той разкри доста интересни неща от финансова гледна точка пред местното издание Hbl.fi, като засегна и техния евросъперник Лудогорец.

"Ние не можем да се мерим по заплати с Лудогорец например, който има 10 милиона евро бюджет за заплати и плаща над половин милион евро на най-добрите си играчи годишно в страна, където годишният данък е 8 процента. Във Финландия не можем да платим такива суми, защото имаме 40 процента данък. Най-малко“, коментира бившият футболист на Кристъл Палас и Кайзерслаутерн.

"ХИК удвои бюджета си за заплати през последните 5 години. Сега можем да поемем някои пресметнати рискове и да привлечем качествени играчи. Две поредни години сме в групова фаза на евротурнирите и сме значително по-горещи на пазара. Познавам Лудогорец добре и това е добре управляван клуб. Но когато обиколих и опознах много големи клубове, често съм бил поразен колко зле е организиран бизнесът при тях. Би било лесно да се мисли, че големите клубове се справят с всичко по педантичен начин, но това наистина не винаги е така. Нещо, което допълнително затвърждава мнението ми, че ние в ХИК можем да намалим разликата с по-големите клубове, като не оставяме нищо на случайността и вършим работата си толкова добре, колкото можем“, обавя Рихилахти.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ХИК ХЕЛЗИНКИ 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
481