Виляреал с утешителна победа над Порто - португалски финал в ЛЕ


В. Мухарски

Виляреал с утешителна победа над Порто - португалски финал в ЛЕ

Виляреал победи Порто с 3:2 в мач-реванш от полуфиналната фаза на турнира Лига Европа. Въпреки това португалците се класират на финал, след като спечелиха първата среща с 5:1 и още тогава обезмислиха днешната среща. На "Ел Мадригал" двата тима направиха доста зрелищен мач.

Двубоят започна с очакван натиск на домакините. Още в първите минута Марко Рубен отправи удар с глава, но топката излезе в аут. Малко по-късно Кани стреля, но стражът на гостите Елтон със страхотен рефлекс изби. Така се стигна до 17-ата минута, когато Рубен намери Кани, който без проблеми прати топката във вратата на "драконите" за 1:0.

След този гол, испанците продължиха с натиска. Пропуски на два пъти напави Джузепе Роси. Пет минути преди края, Хълк стреля и след рикушет топката попадна във вратата на домакините за 1:1. Отново той малко по-късно бе близо до втори гол, но нямаше късмет при завършващия удар. Малко преди края на първата част, Нилмар също направи пропуск.

След почивката играчите на Виляреал показаха, че не са се предали и продължиха с опасните атаки. Нилмар отново бе близо до гол, но Елтон бе на мястото си и спаси. Порто обаче отвърна на удара в 47-ата минута, когато Фалкао добре овладя топката и с хубав удар даде преднина на своя тим - 1:2.

Въпреки че изоставаше в резултата, "жълтата подводница" продължи с атаките си. Касорла и Нилмар не успяха да се разпишат от добри ситуации. Малко по-късно Гуарин нацели гредата. В 75-ата минута домакинте все пак стигнаха до нов гол, дело на Капдевила.

Само три минути по-късно Отаменди извърши нарушение срещу Рубен в наказателното поле на гостите и съдията посочи бялата точка. Роси превърна дузпата в гол и по този начин оформи крайното 3:2 за Виляреал.

Въпреки това Порто заслужено с общ резултат 7:4 се класира на финала в Дъблин, който ще се състои на 18 май, където ги очаква двубой с друг португалски тим - Спортинг Брага.

  Сподели
193