Брага пише история и отива на финал


В. Мухарски

Брага пише история и отива на финал

Спортинг Брага победи и елеминира Бенфика в реванша от 1/2 финал в турниа Лига Европа. "Орлите" отстъпиха с минималното 1:0 и въпреки, че спечелиха първата среща преди седмица с 2:1, сега с гола си на чужд терен, Брага отива на финал в Лига Европа.

Двубоят започна добре за домакините, още в 11-ата минута Лима пробва удар, но топката мина встрани от вратата. Гостите отвърнаха с удар на Мартинс, който бе спасен от стража на Брага - Артур. Така се стигна до 19-ата минута, когато Кущодио с глава се разписа за 1:0. В 30-ата минута домакините можеха да вкарат втори гол, но Силвио нямаше шанс при удара си.

В 42-ата минута Бенфика бяха много близо до попадение, но Хавиер Савиола нацели гредата.

След почивката "орлите" заиграха доста по-атакуващо. Перейра пробва удар в 56-ата минута, но топката излезе в аут. Кардосо също направи пропуски.

В 79-ата минута Савиола стреля много силно, но  с невероятен рефлекс, Артур изби в корнер. В следващата минута отново Савиола пропусна от близка позиция. Пред играчите на Брага също се откриха добри възможности в последните минути на срещата. Виана и Алън обстрелваха Роберто, но стражът на гостите се справи отлично със създадените опасности. До края "орлите" доминираха, но до нов гол така и не се стигна и по този начин Спортинг Брага отива на финал в Лига Европа.

  Сподели
144