Артета похвали Бодьо-Глимт


Н. Гавазов

Артета похвали Бодьо-Глимт

Мениджърът на Арсенал Микел Артета не спести положителните оценки за Бодьо-Глимт и наставника на отбора след домакинската победа в мача от 3-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа (3:0).

"Вижте какво постигна Бодьо-Глимт под ръководството на Хетил Кнутсен, оценете тяхното представяне и резултати. Голямата заслуга на старши треньора е как играе този отбор. Това е много труден противник, много добре организиран. Много ги харесвам.

Това, което ме впечатлява най-много, е колко ясни са целите си на терена и смели за това, което искат да направят. Бодьо-Глимт дойде тук и се опита да играе по същия начин, по който играха срещу всеки друг противник, у дома или навън, смело опитвайки се да изиграе мача според техния сценарий. Те имат ясна идея за игра и идея за треньор. Те наистина вярват в себе си. Това всъщност е много добър отбор“, заяви Артета.

Арсенал е лидер в групата с шест точки. Бодьо-Глимт са на второ място с четири точки. Толкова има и ПСВ, а на последно място с три поражения е Цюрих.

  Сподели
367