Лудогорец ще си тръгне поне с точка от Хелзинки


FUTBOL-TV

Лудогорец ще си тръгне поне с точка от Хелзинки

ХИК - Лудогорец
Стадион: "Болт Арена“, Хелзинки
Дата: 06.10.2022г.
Час: 19:45 ч.
Съдия: Евхен Арановски (Украйна)


Лудогорец гостъва на ХИК в Хелзинки в среща от груповата фаза на турнира Лига Европа. До този момент разградчани се представят доста добре. В първия мач те постигнаха победа и то над основните фаворити в групата - Рома. След това последва загуба с 2:3, но като гости на Реал Бетис. Сега пред хората на Анте Шимунджа има нов тест - коравият тим на ХИК, при това във Финландия. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Единственият проблем реално пред Лудогорец е, че тимът ще трябва да играе на изкуствен терен. В България подобно съоръжение няма и опитът на разградчани на такова игрище е много малък. Иначе ХИК инкасира две загуби в първите си два двубоя и към този момент изглежда аутсайдерът в групата.

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа няма да може да разчита на Доминик Янков за двубоя. Халфът на Лудогорец преди два дни претърпя успешна артроскопска интервенция по отстраняване на минимален дефект на латералния менискус в УМБАЛ "Софиямед“. Прогнозното време за връщане до професионални спортни натоварвания ще отнеме около 1 месец. Така младият талант е аут за мача.

Иначе Лудогорец не игра добре в последните си два шампионатни двубоя. В последния инкасира загуба с 0:1 срещу Локо София. Факт е обаче, че разградчани играха известно време с човек по-малко, заради червен картон на Сисиньо. В медиите дори се говори, че ръководството на Лудогорец е останало крайно недоволно от бразилеца с български паспорт и дори се канят да го глобят. През този сезон Сисиньо има 8 мача с 1 гол вefbet Лига. Освен това бе на терена и в 8 двубоя в евротурнирите. Днес ще стане ясно и какво наказание ще отнесе 33-годишният защитник от Дисциплинарната комисия. Така или иначе той ще е на разположение за мача, но не е изключено Шимунджа да реши да го остави на пейката. В предишния кръг шампионите стигнаха само до 1:1 срещу Арда.

"Каквото и да кажа, ще бъде малко. Сисиньо е опитен футболист, не харесвам това, което направи. Допусна грешка. Искаме да печелим във всеки мач. Трябва да помислим на какво се дължат тези два резултата", заяви Шимунджа.

Финландският ХИК Хелзинки направи загрявка за сблъсъка с Лудогорец в четвъртък, като победи Интер Турку с категоричното 3:0. Първенството на скандинавската държава е в своя заключителен етап, а ХИК вече води с 5 точки пред втория КуПС, но е и с мач повече.

Иначе Олусаня (на два пъти) и Радулович бяха точни за класическата победа на ХИК. Антъни Олусаня не е първи избор на треньора, когато става дума за мачовете в Лига Европа, като и в двете срещи до момента той се появява от резервната скамейка. Двата гола в неделя обаче могат да му издействат място на терена в мача срещу Лудогорец.

 

ПРОГНОЗА: ХИК ХЕЛЗИНКИ - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
773