Моуриньо: За щастие, това е групова фаза, имаме още пет мача


Н. Гавазов

  Моуриньо: За щастие, това е групова фаза, имаме още пет мача

Жозе Моуриньо остана изненадан от загубата на Рома от Лудогорец в Лига Европа.

"Имахме възможности за гол, но поне е групова фаза и имаме още пет мача за възстановяване".

След поражението с 4:0 от Удинезе в Серия А, "джалоросите" записа още един ужасен резултат в България, губейки с 2:1 от Лудогорец в първия мач от груповата фаза на Лига Европа.

"Не искам да кажа, че изиграхме фантастичен мач, защото това не е вярно, но изглеждаше повече от достатъчно, за да избегнем поражението“, заяви Моуриньо пред Sky Sport Italia.

"Имахме възможности за гол. Тогава след техния гол последните 15 минути станаха трудни. Това бе силна реакция, изравнихме, след което те отново вкараха. Имам чувството, че в момента всичко се обърка.

За щастие това е групова фаза, а не фаза на елиминациите, имаме още пет мача след това, за да се възстановим. Спечелването на първия винаги ви поставя в добра позиция, но вместо това сега има натиск.

Следващата седмица ние абсолютно трябва да вземем три точки на домашния терен.

Не обичам да говоря за защитниците, защото целият отбор трябва да се защитава правилно. Вторият гол беше следствие от това, че отборът не бе доволен от равенство и се бореше за победа. Истината е, че това превърна равенството в поражение", добави португалецът.

Докато Рома бе на терена, от Великобритания дойде новината, че кралица Елизабет II е починала.

"Това е много тъжно. Не съм "чужденец“ във Великобритания, това е моят дом, моето семейство, живели сме там много години. Тя бе прекрасна фигура. Не познавам някой, който да не я уважава", коментира Жозе.

  Сподели
379