Измъчена победа за Бенфика срещу Брага


В. Мухарски

Измъчена победа за Бенфика срещу Брага

Бенфика победи Спортинг Брага с 2:1 в първата среща от полуфинала в Лига Европа. Португалският полуфинал на "Ещадио спорт Лисабон" предложи много емоции на зрителите. По този начин домакините имат лека преднина преди реванша, но Брага ще разчитат на гола си на чужд терен.

Гостите създадоха първото положение. Още в началото на срещата Силвио пробва удар, но топката излезе в аут. В 7-ата минута Гарсия бе изведен на добра позиция, но защитник на гостите блокира удара му. Той и звездите на отбора Хавиер Савиола, Оскар Кардосо и Пабло Аймар пропуснаха по още една възможност през първата част.

След почвивката паднаха и головете в тази среща. В 50-ата минута резултатът бе открит след като Кардосо стреля с глава, но ударът му бе изчистен. Все пак топката попадна в защитникът Жардел, който се разписа в мрежата на гостите за 1:0. Радостта на Бенфика обаче не бе дълга, защото само три минути по-късно Вандиньо след удар с глава възстанови равенството в мача.

В 59-ата минута Оскар Кардосо също записа името си сред голмайсторите, оформяйки крайния резултат. До края на срещата гостите опитаха да стигнат отново до попадение, но удари на Алън и Лима не намериха рамките на вратата на домакините и по този начин резултатът се запази.

  Сподели
152