Пробвайте знак Х за Лудогорец - Жалгирис


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Лудогорец - Жалгирис

Лудогорец - Жалгирис
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 18.08.2022г.
Час: 20:45 ч.
Съдия: Иван Кружляк (Словакия)


Лудогорец приема литовския Жалгирис на стадиона в Разград в първи мач от плейофната фаза за влизане в групите на Лига Европа. В лагера на българския шампион цари разочарование от отпадането Шампионска лига. Добрата новина за Лудогорец е, че дори и при провал срещу този съперник, то поне има гарантирано участие в групите на Лига на конференциите. Така или иначе от Лудогорец ще искат да играят поне в Лига Европа, макар разликата между спечелите пари в двата турнира да не е кой знае колко голяма. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Преди точно 5 години двата отбора отново се изправиха един срещу друг във втория предварителен кръг на Шампионската лига. Тогава Лудогорец загуби в първата среща с 1:2, след това победи с 4:1 после срещна Апоел Беер-Шева, отпадна от турнира, но се представи добре в Лига Европа и стигна до мачовете срещу Милан. Точно между мачовете с Апоел Беер-Шева и Судува собствениците на Лудогорец замениха Георги Дерменджиев с Димитър Димитров.

Ако погледнем състава на Лудогорец ще видим, че от онези, които играха срещу Жалгирис през 2017 година не е останал почти никой. Реално единственият, който неизменно е бил част от Лудогорец в този период е Георги Терзиев. Централният бранител игра в първата среща във Вилнюс. И в двата мача на терена се появи друг защитник – Игор Пластун. Украинецът обаче после бе продаден и се завърна преди една година в Лудогорец.

Третият футболист, който е част от разградчани в този период е Сисиньо. Бразилецът с български паспорт обаче не взе участие в мачовете срещу Жалгирис тогава, но сега вероятно ще се появи на терена.

При Жалгирис нещата също много са се променили. Единственият останал в състава е Мантас Куклиш, който вече е на 35 години и по-често се задържа на пейката, отколкото на терена.

В щаба на Лудогорец няма да разчитат повече на нападателя Пиерос Сотириу, който бе продаден преди дни на японския елитен Санфрече Хирошима. Анте Шимунджа няма да може да разчита и на тримата, които бяха изгонени в реванша срещу Динамо Загреб. Става дума за Доминик Янков, Рик Джонатан и Жан Карничник. Реален проблем може бе е единствено липсата на Джонатан, тъй като Янков и Карничник често биват ползвани като резерви. И все пак, трябва да се има предвид, че в Разград разполагат с "дълга скамейка" и опциите не са никак малко.

"Имаме доста проблеми преди мача с Жалгирис. Наши играчи получиха 3 червени картона в Загреб, а един получи и човек от пейката. Добре е, че няма нови контузени играчи“, каза Шимунджа.

"Знам кога Лудогорец е играл с Жалгирис. Тотално различен отбор са. Единственото нещо, което е еднакво, че и сега играят вкъщи на изкуствен терен. Очаквам един много труден мач с тях. Те искат да играят на контраатаки, когато са гости. В този сегмент трябва да сме много внимателни. Ще се опитаме да се възползваме от техните слабости. Искаме да започнем здраво, трябва ни тактическа култура, трябва да сме дисциплинирани. Искаме да играем както Лудогорец може да играе. Без трима играчи, ние трябва да сменим нещо. Идеите и принципите обаче трябва да останат същите“, завърши наставникът на шампионите.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЖАЛГИРИС 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
592