ЦСКА няма да победи Сейнт Патрикс и на реванша в Дъблин


FUTBOL-TV

ЦСКА няма да победи Сейнт Патрикс и на реванша в Дъблин

Сейнт Патрикс - ЦСКА
Стадион: "Тала", Дъблин
Дата: 11.08.2022г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Хорацио Фешник (Румъния)


ЦСКА гостува на Сейнт Патрикс в Дъблин в мач-реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Армейците" играха по-добре от съперника си в София, но инкасираха неприятно поражение с 0:1 с гол в края на мача. Така пред "армейците" предстои трудно изпитание. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х в редовното време.

ЦСКА също се възползва от правото си да отложи двубой от родния шампионат. Вечният съперник Левски на два пъти прави това по време на мачовете си с ПАОК. Сега ЦСКА отложи мача срещу Ботев Пловдив. Самият Саша Илич призна, че това е било правилно решение.

"Всяко нещо, което правим, го решаваме заедно - целият треньорски щаб с медицинския екип и кондиционния треньор. Така че заедно взехме решението, че ни е нужда една седмица само работа с отборa, за да можем да се подготвим по най-добрия начин за реванша в четвъртък", каза Илич.

"Загубата от Сейнт Патрикс беше много тежка за нас, но хубавото е, че още в четвъртък ще имаме възможност да се поправим. Надявам се, че ще ги елиминираме. Тази седмица работата с отбора беше много важна за нас - да възстановим някои футболисти и да се подготвим още по-добре за реванша", коментира още той.

Един от основните защитници на ЦСКА - Иван Турицов е напълно възстановен и е готов за реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Сейнт Патрикс. Турицов получи мускулно разтежение малко преди края при победата над Берое с 5:1 за първенство на 31 юли и пропусна първия мач срещу ирландците, загубен с 0:1 на националния стадион "Васил Левски" миналия четвъртък.

Родният национал вече се чувства добре и тренира пълноценно, като ще започне от първата минута на "Тала Стейдиъм" в Дъблин.

Треньорът на червените Саша Илич ще направи поне 4 промени в стартовия състав спрямо първия мач в София. Освен Турицов в отбрана ще се завърне и Мено Кох, който ще си партнира с капитана Матей. Последните две нови попълнения Джонатан Линдсет и Дауда Бамба пък ще запишат първи срещи като титуляри с червения екип. Те се появиха през втората част в предишната среща с островитяните и оставиха добри впечатления.

Неочаквани проблеми се стовариха на ирландския Сейнт Патрикс преди реванша с ЦСКА. От тима не успяха да си организират полет веднага след мача в София и така те също пропусна шампионатен двубой. Местният Шелбърн скочи остро на клуба и местната футболна федерация за решението да отложи мача между двата тима, който трябваше да се играе през уикенда.

Причина за отлагането на мача стана фактът, че тимът на Сейнт Патрикс не успя да уреди чартърен полет от София за Дъблин след мача с ЦСКА на стадион "Васил Левски". Именно поради тази причина ирландците останаха още един ден българската столица и се прибраха с полет през Лондон.

Реваншът от третия квалификационен кръг между ирландския Сейнт Патрикс и ЦСКА ще се играе пред пълни трибуни на стадион "Тала" в Дъблин. Преди няколко дни от Сейнт Патрикс информираха, че пропуските за срещата са почти продадени, като остават близо 500 единични бройки, които могат да бъдат закупени онлайн.

Капацитетът на стадион "Тала" е 8000 седящи места. Както е известно Сейнт Патрикс не играе там, но техният стадион не отговаря на стандартите на УЕФА за тази фаза на надпреварата.

 

ПРОГНОЗА: СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
942