Грешка на младок причини загуба на ЦСКА преди реванша в Дъблин (видео)


FUTBOL-TV

Грешка на младок причини загуба на ЦСКА преди реванша в Дъблин (видео)

ЦСКА отстъпи с 0:1 на Сейнт Патрикс в първи мач от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите, игран на Националния стадион "Васил Левски".

През първото полувреме армейците имаха териториално предимство и бяха отборът, който повече търсеше попадение, но до чисти голови положения така и не се стигна. След половин час игра червените осъществиха добра атака по лявото крило. Де Нойер нахлу в наказателното поле и опита подаване по земя почти от аутлинията, но бранител на гостите го изчисти в корнер и предотврати опасността. Секунди по-късно, в 31-ата минута, Гарсес влезе навътре и стреля по земя. Ананг изпусна шута, който бе в ръцете му, след което последва сблъсък с Вион и реферът отсъди фал в полза на стража. В последната минута изтрел на Амос Юга излезе в аут и двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част наставникът на червените Саша Илич направи редица промени в състава като в игра се появиха Георги Йомов, Джонатан Линдсет, Дауда Бамба, Жеферсон Телес и Браян Морено, които замениха Лазар Туфегджич, Тибо Вион, Дюкенс Назон, Амос Юга и Маурисио Гарсес. Армейците продължиха да атакуват и да имат териториален превес, но отново до по-опасни ситуации пред вратата на гостите не се стигаше. В 75-ата минута Станислав Шопов центира от корнер и се стигна до разбъркване в наказателното поле, но на два пъти българските футболисти  не се възползваха от ситуацията - първо от неубедителна изява на вратаря, а след това при игра във въздуха в малкото наказателно поле.

В 87-ата минута Асен Дончев върна лошо към Бусато, резервата Атакай първи стигна до топката, преодоля вратаря и вкара в празната врата, откривайки резултата. ЦСКА се хвърли в атака, но до края на срещата Линдсет и Морено нямаха шанс пред гола. В продължението на срещата футболист на гостите игра с ръка в собственото си наказателно поле, но главният арбитър реши, че няма достатъчно основание да посочи бялата точка. Така в първия сблъсък от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите ЦСКА отстъпи с 0:1 на Сейн Патрикс Атлетик.

Реваншът е точно след седмица, на 11 август (четвъртък) в Дъблин.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
466