Футболното чудо на Мъри е факт! Левски елиминира ПАОК (видео)


FUTBOL-TV

Футболното чудо на Мъри е факт! Левски елиминира ПАОК (видео)

Левски изигра още един силен мач срещу ПАОК. След успеха на "Герена" преди седмица с 2:0, сега двата тима завършиха наравно - 1:1 в Солун, което означава, че "сините" се класират за 3-ия предварителен кръг на Лига на конференциите. На своята пресконференция преди мача, Станимир Стоилов заяви, че ще бъде "истинско чудо", ако Левски се отстрани ПАОК, което в крайна сметка се случи.

Трябва да се отбележи, че Левски игра известно време двама души повече, тъй като двама от ПАОК получиха червени картони.

Билал Бари бе потърсен с дълъг извеждащ пас в 11-ата минута, опита да се пребори със Сверир Ингасон за позиция, но страничният съдия със сериозно закъснение маркира засада. Жереми Петрис центрира в наказателното поле на ПАОК в 20-ата минута, Доминик Котарски не бе убедителен, но все пак с втората си намеса успя да улови топката.

Левски поведе с 1:0 в 25-ата минута. Елефтериос Лирацис допусна грешка, опитвайки се да върне топката към Доминик Котарски. Роналдо внимаваше в ситуацията и успя да открадне топката, след което преодоля Котарски и вкара в опразнената врата.

Тиаго Данташ пусна пас към Николас Куалята, който беше между Ван дер Каап и Петрис. Топката попадна в Куалята, който не се възползва от открилата му се възможност и в крайна сметка топката се озова в ръцете на Николай Михайлов. Келиан ван дер Каап направи добър пробив в 37-ата минута, когато се справи с Янис Каргас и навлезе в наказателното поле на ПАОК, след което се опита да подаде към Роналдо, но Тиаго Данташ се прибра, за да се намеси и да изчисти топката в корнер.

Левски имаше добра възможност да организира бърза контраатака в 42-ата минута. Роналдо пусна към Жереми Петрис, който напредна и центрира в наказателното поле на ПАОК, но право в ръцете на Доминик Котарски. Рафа Соареш центрира опасно в наказателното поле на Левски в 45-ата минута, след което Халед Нарей засече топката, но тя премина встрани от десния стълб на вратата на Николай Михайлов.

Левски направи сериозен пропуск в 47-ата минута, когато Уелтън подаде към Филип Кръстев, но той стреля встрани от десния стълб на вратата на Доминик Котарски. Нов пропуск за "сините“ бе регистриран в 52-ата минута. Уелтън проби по левия фланг, след което пусна към Георги Миланов в наказателното поле на ПАОК, но той не успя да нанесе завършващ удар.

ПАОК изравни резултата в 56-ата минута. Диего Бисесвар пусна извеждащ пас към Тиаго Данташ. Той изскочи сам срещу Николай Михайлов, пращайки топката във вратата му.

Георги Миланов стреля от пряк свободен удар в 65-ата минута, но Доминик Котарски плонжира и спаси.

ПАОК остана с човек по-малко на терена в 72-ата минута, когато Дъглас Аугусто бе изгонен за втори жълт картон. Аугусто извърши нарушение срещу Велтон и реферът Сесар Сото Градо изгони бразилеца.

Филип Кръстев получи жълт картон в 77-ата минута за нарушение срещу Диего Бисесвар. Диего Бисесвар опита изненадващ удар в 78-ата минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Капитанът на ПАОК Виейриня получи два жълти картона от съдията Сото Градо само в рамките на няколко секунди и гръцкият отбор остана с двама човека по-малко на терена. До края Левски имаше два шанса да си тръгне с победата, но в крайна сметка и 1:1 устройва българския тим.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
676