АПОЕЛ ще спечели на реванша срещу Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

АПОЕЛ ще спечели на реванша срещу Ботев Пловдив

АПОЕЛ Никозия - Ботев Пловдив
Стадион: "ГСП", Никозия
Дата: 28.07.2022г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Мортен Крог (Дания)


Ботев Пловдив гостува на АПОЕЛ в Никпозия в среща-реванш от втория предварителен кръг в турнира Лига на конференциите. В първата среща гол така и не падна, което до голяма степен устройва повече кипърския тим. За предстоящия двубой трябва да се вземат предвид някои фактори като горещото време. Температурата в Никозия в деня на мача може да достигне до 41 градуса. Това по всяка вероятност ще окаже влияние върху играта на терена. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Ръководството на Ботев Пловдив е взело решение да гласува доверие на треньора Азрудин Валентич и той ще остане начело на “канарчетата", поне  до мача с АПОЕЛ. Ботев започна изключително незадоволително кампанията, след като записа три загуби в първите три кръга на родния шампионат. След края на последния мач на “канарчетата", загубен у дома от Арда Кърджали, феновете на отбора започнаха да скандират “Оставка", което веднага повдигна въпроса дали Валентич ще продължи да бъде треньор. В интервюто след двубоя босненецът призна, че е готов да напусне, ако това ще е от полза на тима.

Ден по-късно треньорът излезе с писмо до феновете, в което обяви, че ще реши окончателно след мача. Ето малка част от него: "Искам да ви кажа, че утре пътуваме за Никозия и че ще направим всичко възможно да ви направим щастливи, както сме правили много пъти досега! След мача, независимо от резултата, аз ще взема окончателното решение кое е най-доброто за БОТЕВ в този момент, за да върнем подкрепата ви към нашия БОТЕВ. Всички сме служба за БОТЕВ, а БОТЕВ е Красота, Вяра и Борба. А за мен също е ЛЮБОВ! Веднъж Ботевист - завинаги Ботевист!"

Факт е отсъствието на нападателя Антоан Бароан, който отново бе оставен извън групата на "канарчетата". Това се случва за втори пореден път, като в преди дни той отпадна от списъка с избраници на Азрудин Валентич за мача с Арда Кърджали.

Тимът от Никозия се подсили с аржентинеца Лукас Вилафаньес, германеца Дани Блум, както и с капитана на националния ни отбор Георги Костадинов. Разбира се, двамата няма да се на разположение за мача, тъй като не са картотекирани, но това ще се случи, ако АПОЕЛ продължи в следващия кръг.

Очаква се на трибуните да има около 20 000 фенове на АПОЕЛ Никозия. Така, освен горещото време, очакванията са, че и на трибуните ще бъде "ад" за Ботев. 60 човека пък отпътуваха от България за Кипър, заедно с отбора, като се очаква бройката фенове на пловдивчани да набъбне до малко повече от 100-тина души.

 

ПРОГНОЗА: АПОЕЛ НИКОЗИЯ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
688