Кьолн поиска отстраняване на клубове от Беларусия от евротурнирите


Н. Гавазов

 Кьолн поиска отстраняване на клубове от Беларусия от евротурнирите

Ръководството на Кьолн изпрати писмо до президента на УЕФА Александър Чеферин, в което поиска да бъдат отстранени  клубовете от Беларус от участие в евротурнирите, съобщава официалният сайт на германския отбор.

Кьолн излезе с такава инициатива, тъй като през сегашното издание на Лигата на Конференциите може да се срещне с БАТЕ, Гомел, Шахтьор Солигорск и Динамо Минск.

Кьолн също така лично е информирал ръководството на Германската футболна федерация за тази позиция и се свърза с други отбори, участващи в квалификациите на Лигата на конференциите на УЕФА, за да получи подкрепата на тези клубове. Ръководството на германския отбор възнамерява да постигне пълно и безвъзвратно изключване на представители на Беларус. Освен това в писмото са посочени и клубовете от Русия, които според ръководството на Кьолн трябва да продължат да пропускат евротурнирите.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
362