Киву: Моуриньо винаги печели финалите в евротурнирите


Н. Гавазов

 Киву: Моуриньо винаги печели финалите в евротурнирите

Бившият защитник на Интер Кристиан Киву коментира победата на Рома под ръководството на Жозе Моуриньо в Лигата на Конференциите.

"Историята гласи, че когато Моуриньо стигне до финала в евротурнирите, той прибира трофея. Знаейки това, веднага разбрах как ще завърши мачът, когато Дзаниоло вкара гол.

Рома на Моуриньо е неговият характер, желанието му за победа, състезателният му гняв. Това е осъзнаването, че си силен, но и осъзнаването, че всяка сила има граници. Той успя да прехвърли всичко това в отбора само за една година. Моуриньо прави обикновените играчи добри, а добрите - феноменални.

Беше ли изстрадана тази победа? Да, особено през първите 20 минути на второто полувреме. Но Рома остана компактна и организирана в отбрана - това бяха силните й страни в Лигата на Конференциите. Някои ще кажат, че Рома можеше да играе по-добре, но този отбор няма много феноменални играчи. Въпреки това, Жозе внесе печеливш дух в нейната култура: същият, който той донесе в нашия Интер, който обаче бе малко по-силен от тази Рома“, заяви Киву.

  Сподели
373