Моуриньо: Излязохме да пишем история


Н. Гавазов

 Моуриньо: Излязохме да пишем история

Старши -треньорът на Рома Жозе Моуриньо коментира победата на отбора във финала на Лигата на Конференциите.

"В съблекалнята, след като победихме Торино с 3:0, казах на момчетата, че сме направили това, което трябваше да направим: класирахме се за Лига Европа. И днес излязохме не да работим, а да пишем история – и го направихме.

От самото начало усетихме, че ще спечелим Лигата на Конференциите. Мачовете ставаха все по-трудни, за спечелването на турнира претендираха силни отбори като Марсилия и Фейенорд. Но бяхме фокусирани върху трофея, а в първенството това ни костваше точки.

Оставам в Рома, в това няма съмнение, каквото и да се говори. Искам да остана в Рим. Клубът има отлични и честни собственици и тази история трябва да бъде продължена. Трябва да продължим да работим по този проект и да определим плана за развитие за следващия сезон.

Всички международни трофеи имат значение. Само аз и Трапатони сме печелили европейско състезание пет пъти. Чувствам се възрастен. Спечелих през 2003, 2015 или 2016 г. (всъщност през 2017 г.), а сега през 2022 г. И сега ще се насладя на победата и почивката на моя плаж“, заяви Моуриньо пред Sky Sport Italia.

  Сподели
589