Айнтрахт Франкфурт спечели Лига Европа (видео)


FUTBOL-TV

Айнтрахт Франкфурт спечели Лига Европа (видео)

Айнтрахт Франкфурт спечели трофея в Лига Европа. На финала немците се наложиха над Глазгоу Рейнджърс след изпълнения на дузпи.

В редовното време резултатът бе 1:1 на "Рамон Санчес Писхуан“ в Севиля. Второто полувреме определено бе по-интересно, като именно тогава паднаха и двата гола.

Преди това - в 49-ата минута Линдстрьом бе много близо да открие резултата, след като стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Баси, но премина встрани от гредата.

В 53-ата минута германците имаха претенции за дузпа за нарушение на Конър голдсън срещу Боре, но въпреки преразглеждането с ВАР, не бе отсъден 11-метров наказателен удар.

В 57-ата минута Джибрил Соу върна с глава топката към Тута, който обаче се подхлъзна и топката стигна до Джо Арибо, който нахлу сам в наказателното поле и хладнокръвно преодоля Кевин Трап за 1:0.

В 60-ата минута "орлите" отново поискаха дузпа, след като удар на Боре от 20-ина метра рикошира според тях в ръката Баси. Наказателен удар не последва.

В 67-ата минута Тамада пропусна страхотен шанс да изравни резултата, след като бе изведен очи в очи с Макгрегър и опита да го прехвърли, но заедно с това прехвърли и вратата му.

Само две минути след това Костич центрира добре с левия крак. В наказателното поле Рафаел Боре се измъкна от разконцентрираните Голдсън и Баси и отблизо прати топката в мрежата - 1:1.

Така се стигна до продължения, но в тях нов гол не падна. В 118-ата минута Рейнджърс бе много близо до гола, но без успех.

При дузпите Глазгоу Рейнджърс направиха един пропуск и по този начин трофея отива при Айнтрахт Франкфурт. Така 11-ият в Бундеслигата ще играе в Шампионска лига през следващия сезон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
713