Сунес: Рейнджърс направи много за шотландския футбол


Н. Гавазов

 Сунес: Рейнджърс направи много за шотландския футбол

Бившият мениджър на Рейнджърс Греъм Сунес похвали пътя на отбора от Глазгоу към финала на Лига Европа и отправи няколко мили думи към лидерите на шотландския клуб.

"По отношение на престижа и подобряването на възприемането на националното първенство на международната арена, Рейнджърс направи огромни неща за растежа на шотландския футбол, като стигнаха до финала на Лига Европа.

Ако се върнете 10 години назад, когато бяха изпаднали от големите лиги и почти напълно фалирали, много шотландци изпитаха голяма радост от това.

Пътят им нагоре бе дълго, бавно пътуване. И след 10 години стигат до финала на европейски турнир. Това ви казва всичко, което трябва да знаете за този футболен клуб. Всички, свързани с клуба, заслужават голяма заслуга за това къде се озова Рейнджърс на 18 май.

Бундеслигата е един от най-великите турнири в света и като вземем предвид бюджета, с който разполага Айнтрахт, в сравнение с бюджета, с който Рейнджърс трябва да работи, достигането до финала е наистина страхотно нещо“, заяви Сунес.

  Сподели
378