Айнтрахт и Рейнджърс ще стигнат до продължeния


Н. Гавазов

Айнтрахт и Рейнджърс ще стигнат до продължeния

Айнтрахт - Рейнджърс
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 18.05.2022 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Славко Винчич (Словения)

Айнтрахт и Рейнджърс ще се изправят един срещу друг във финал на Лига Европа. Това може би е изненадващо за мнозина, но е факт, че двата отбора преминаха през големи препятствия, за да стигнат дотук и никой няма да иска да се прибере с празни ръце. А това обещава да видим безкомпромисна битка и вероятно много емоции.

Германският отбор стигна до решаващия мач във втория по значимост европейски клубен турнир, преодолявайки в плейофите Бетис, Барселона и Уест Хем. Апогеят в представянето на "орлите" бе реваншът срещу каталунците на "Камп Ноу", където представителят на Бундеслигата постигна заслужена победа с 3:2. Иначе франкфуртци влизат в двубоя със серия от 3 мача без загуба и с попадения в чуждата врата в 8 от 10 последни срещи.  Въпреки това колективът на Оливер Гласнер завърши сезона в Бундеслигата на 11-то място, което е много разочароващо за феновете, но и от друга страна има своето обяснение с европейската кампания на "орлите".

Пътят на Рейнджърс също не бе лек, а пикантното тук е, че  жертва на шотландците станаха два германски отбора в лицето на Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг, като и двата тима завършиха в топ 4 на Бундеслигата. Голяма драма се получи в реванша с Брага, където се стигна до продължения. Единственият по-лек съперник за островитяните се оказа Цървена звезда. Много добра е формата на Рейнджърс - отборът е в серия от 4 победи, с 11 гола в този период. Неприятното е, че хората на Джовани ван Бронкхорст не успяха да защитят титлата си, въпреки силния завършек на сезона.

Рамай и Хинтерегер са аут от германския отбор. Под съмнение е нападателят Линдстрьом, както и централният защитник Ндика, който се контузи през уикенда. Символичните гости са без контузените Хаджи, Хеландер и Морелос. Ван Бронкхорст използва трима защитника в полуфиналите и имаме всички основания да смятаме, че нидерландецът ще заложи на същата схема, което означава, че Таверниер и Баришич ще се по фланговете, с опцията да се включват в атаките на тима.

Този мач няма да е обикновен финал за германците, а шанс, който може да ги върне в Европа. От друга страна не е толкова далечен споменът за Рейнджърс от загубения финал за Купата на УЕФА през 2008 година. В не по-малка степен шотландците също ще искат да победят утре.

Ако съперниците останат верни на стиловете си, тогава трябва да очакваме открит и динамичен футбол, с голове в двете врати. В този смисъл опцията от 2.5 попадения изглежда напълно реална. По-трудно е да преценим кой ще спечели сблъсъка. Мнозина посочват Айнтрахт за фаворит, може би заради играта на "орлите" срещу Барселона. Но от друга страна треньорският щаб на шотландците със сигурност се е запознал с "историята" на своя съперник и ще вземе нужните мерки за противодействие. За това не бива с лека ръка да пренебрегваме Рейнджърс. Нашето предложение е, че 90-те минути ще завършат без победител и всичко ще се реши в продълженията.

Прогноза: Айнтрахт - Рейнджърс 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рейнджърс (Джовани ван Бронкхорст )
 
Макгрегър
   
Лундстрам
Голдсън
Баси
Таверниер
Баришич
Райт
Рамзи
Камара
Кент
Адоле-Арибо
Боре
Хръстич
Камада
Костич
Якич
Соу
Кнауф
Илсанкер
Тута
Туре
   
Трап
 
Айнрахт (Оливер Гласнер)

Обоснована прогноза: Айнрахт - Рейнджърс 2:2

  Сподели
786