Бенфика изхвърли Манолев и ПСВ (видео)


В. Мухарски

Бенфика изхвърли Манолев и ПСВ (видео)

Отборите на Бенфика и ПСВ Айндховен завършиха наравно - 2:2 в среща реванш от турнира Лига Европа. С общ резултат от двете срещи 6:3 португалците се класират напред. Почти цял мач за ПСВ изигра българският национал Станислав Манолев, който обаче не успя да помогне на свойте съотборници за по-благоприятен резултат.

Възпитаниците на Фред Рутен дръпнаха в резултата и до 45-ата минута водеха с 2:0. Първо в 17-ата минута Дждуджак засече центриране на Джеремайн Ленс и по този начин откри резултата. В 25-ата минута холандците стигнаха до второ попадение, след като Ленс се освободи от защитата на Бенфика, но ударът му бе избит от стража, топката все пак отново се върна при Ленс, който при добавка не сгреши за 2:0.

До края на първата част пропуски направиха Джуджак и Лабия, които не успяха да вкарат решаващ трети гол. В самия край на полувремето Луизао се възползва от грешка на вратаря на ПСВ Исаксон и вкара за 2:1.

В 63-ата минута играчите на Бенфика получиха правото да изпълнят дузпа, за нарушение в наказателното поле на Марсело. Кардосо без проблем се разписа за крайното 2:2 и по този начин играчите на Бенфика отиват на полуфиналите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
163