Твенте ще спаси достойнството си с минимална победа


А. Павлов

Твенте ще спаси достойнството си с минимална победа

"Твенте" - "Виляреал"
Стадион: "Де Гролш Весте", Енсхеде
Дата: 14.04.2011 г.
Час: 22:05
Съдия: Уилиам Колам (Шотландия)


"Твенте" приема "Виляреал" в среща реванш от четвъртфиналите на Лига Европа. След като загуби с 5:1 в първия двубой, сега холандцският първенец има минимални шансове за класиране в следващия етап от турнира. Все пак Червените могат да защитят честта си с добро представяне в утрешния мач.

Реално погледнато, момчетата на Мишел Прюдом нямат сили за нещо повече и това се видя ясно в първия мач с Жълтата подводница. Тогава те бяха надиграни тотално от своя испански противник и трябва да признаем, че петте попадения, които получиха във вратата си, не бяха най-тежката участ, която можеше да ги сполети. За това в "Твенте" трябва да благодарят и на българския пазач Николай Михайлов, който на няколко пъти спаси чисти голове за "Виляреал".

Въпреки това обаче сезонът за холандския тим в Европа не е провал. Михайлов и компания дебютираха в Шампионската лига, завършиха на трето място в група с "Интер", "Тотнъм" и "Вердер", а след това пък попаднаха сред осемте най-добри отбора в Лига Европа.

Нещата в Ередивизи също се развиват добре за Червените, като те имат големи шансове да дублират титлата си. Четири кръга преди края на първенството хората на Прюдом водят с два пункта пред втория "ПСВ" и три пред третия "Аякс". Тук "Твенте" трябва да бъде много концентриран, така че евентуалното напускане на Лига Европа може да спомогне за това.

Дотук "Виляреал" също се наслаждава на сполучлива кампания в Примера дивисион и въпреки разгрома с 5:0 от "Валенсия" през уикенда, възпитаниците на Хуан Карлос Гаридо запазиха четвъртата си позиция в таблицата. Тимът има седем точки аванс спрямо петата "Севиля", което осигурява спокойствие за Жълтата подводница, стига тя да задържи досегашното си ниво на представяне.

В този ред на мисли Гаридо няма да може да използва до края на сезона своя капитан Гонсало Родригес, който в момента страда от контузия. Конкретно срещата с "Твенте" ще пропусне и наказаният Нилмар.

В лагера на домакините пък не могат да разчитат на контузените Луук де Йонг, Николай Михайлов, Ники Куйпер, Расмус Бенгтсон, а също и на наказания Роберто Росалес.

Този факт обаче няма да намали мотивацията на Червените, които ще се борят докрай за своето достойнство, затова няма да направите грешка, ако заложите на тях.

Последни 5 изиграни срещи:


"Твенте":

17 март "Зенит" - "Твенте" 2:0 (Лига Европа)
20 март "Екселсиор" - "Твенте" 0:2 (Ередивизи)
02 април "Твенте" - "ПСВ" 2:0 (Ередивизи)
07 април "Виляреал" - "Твенте" 5:1 (Лига Европа)
10 април "Твенте" - "Рода" 1:1 (Ередивизи)

"Виляреал":

17 март "Виляреал" - "Леверкузен" 2:1 (Лига Европа)
20 март "Атлетик" - "Виляреал" 0:1 (Примера дивисион)
02 април "Виляреал" - "Барселона" 0:1 (Примера дивисион)
07 април "Виляреал" - "Твенте" 5:1 (Лига Европа)
10 април "Валенсия" - "Виляреал" 5:0 (Примера дивисион)


Досегашни срещи:

"Твенте" - "Виляреал"

1 мач
0 победи за "Твенте"
0 равенства
1 победа за "Виляреал"
Голова разлика: 5:1 за "Виляреал"


Коефициенти от bet365:
"Твенте" - 2.20
Равен - 3.40
"Виляреал" - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
"Твенте" - 2.20
Равен - 3.30
"Виляреал" - 3.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187