Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс ще спорят на финала за Лига Европа


FUTBOL-TV

Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс ще спорят на финала за Лига Европа

Станаха ясни финалистите в турнира Лига Европа. Това са Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс, които преодоляха съответно Уест Хам и РБ Лайпциг. 

Германците постигнаха нова победа, този път с 1:0. Първата среща завърши с успех 2:1 за германците. Кресуел беше изгонен в 19-а минута, за да остави англичаните с човек по-малко. Рафаел Сантош Боре откри в 26-а минута, а това се оказа достатъчно за големия успех. В 74-а минута Филип Костич можеше да реши всичко, но ударът му премина съвсем малко встрани. В 79-а минута и нервите на Дейвид Мойс не издържаха, което доведе до изгонването на специалиста. Така или иначе до нов гол не се стигна.

Шотландският Рейнджърс продължи със сензационното си представяне и след триумф с 3:1 над РБ (Лайпциг) и общо 3:2 в общия резултат се класира за финала в Лига Европа.

Попаденията за тима на Джовани ван Бронкхорст паднаха между 20-ата и 25-ата минута. Глен Камара намери Райън Кент, който напредна и влезе в наказателното поле, а пасът му намери Джеймс Таверние, който откри за 1:0. При второто попадение топката бе пратена към Глен Камара на границата на наказателното поле, а той с хубав удар в десния ъгъл направи 2:0. 

В 71-ата минута Анхелиньо направи отлично центриране и Нкунку с едно докосване преодоля Алан Макгрегър за 2:1 и по този начин изравни общия резултат в двубоя. Рейнджърс обаче отбеляза трето попадение в 81-ата минута. Йошко Гвардиол опита да изчисти топката, но тя попадна на крака на Джон Лундстрам, който я прати в мрежата за 3:1.

  Сподели
273