Уест Хем с човек по-малко направи равен с Лион (видео)


Н. Гавазов

Уест Хем с човек по-малко направи равен с Лион (видео)

Изигравайки цялото второ полувреме с десет души, Уест Хем направи равенство в първия четвъртфинален мач от Лига Европа срещу Лион - 1:1.

През първото полувреме "чуковете" се опитаха да играят на контраатака. Лион имаше известно териториално предимство, повече владееше топката, но за 45 минути така и не нанесе удар в очертанията на вратата.

Точно преди отборите да тръгнат за почивката, Арън Кресуел успя да спре пробива на Муса Дембеле с фаул, за което получи директен червен картон. Така домакините останаха с десет човека.

Началото на второто полувреме обаче беше неочаквано. Джарод Боуен се възползва от грешка на  Джером Боатенг и откри резултата - 1:0.

Лион тръгна напред с всички сили и в 66-ата минута реализира численото си предимство. Райън Фредерикс не можа да изчисти топката след остро центриране на  Алфонс Ареола и Танги Ндомбеле вкара най-лесния гол от няколко метра - 1:1.

Въпреки намаления си състав, Уест Хем не спря да бъде дързък, така че до края на мача гостите действаха с поглед към вратата си.

Лондончани показаха характер и играха много добре, като можеха да избегнат гола.

В друг мач Спортинг Брага победи Рейнджърс с 1:0 с гол на Абел Руис в 40-та минута.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
416