Барселона ще потвърди класата си срещу Галатасарай


Н. Гавазов

  Барселона ще потвърди класата си срещу Галатасарай

Галатасарай - Барселона

Стадион: "НЕФ", Истанбул

Дата: 17.03.2022 г.

Час: 19:45 ч.

Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Глатасарай посреща Барселона в мач-реванш от осминафиналите на Лига Европа. Този сблъсък изведнъж се превърна в повече от интригуваш, след като турският колектив успя да измъкне нулево равенство в първата среща на "Камп Ноу", която се проведе миналата седмица. Каталунците доминираха тогава, но така и не успяха да реализират положенията си, а в същото време гостите показаха голяма дисциплина в защита.

Галатасарай имаше повод за още една радост оттогава, след като в понеделник успя да победи с 2:1 заклетия съперник Бешикташ в едно от най-големите дербита на турския футбол. Герой на дербито стана Керим Актуркоглу, който оформи дубъл в рамките на десет минути през първото полувреме. След този успех истанбулци се изкачиха на 11-то място в таблицата за класиране, на две точки от деветата позиция.

Барселона също има с какво да се похвали след победата с 4:0 над Осасуна. "Блаугранас" буквално смачка памплонци през първото полувреме, убивайки интригата още в 27-та минута. Трябва да отбележим феноменалното представяне на Усман Дембеле, който записа три асистенции, както и дубъла на Феран Торес. Другите голмайстори за каталунците бяха Пиер-Емерик Обамеянг и Пики Пуиг. Успехът помогна на колектива на Шави Ернандес да се утвърди на третото място в таблицата за класиране, на 5 точки от втория Севиля, но и с мач в запас.

Арда Туран е контузен от домакините. Гостите са без Умтити, Езалзуи, Фати, Роберто, Балде и Алвеш - всички те са в лазарета на гостите.

Това ще е шестият двубой между тези два отбора. Барселона спечели предишните три и в два завърши наравно.

Какво следва да очакваме сега? При всички положения домакините ще се опитат да създадат гореща атмосфера и по този начин да подложат съперника си на натиск. И вероятно това ще се случи в началните минути на срещата. Пропастта в класата между противниците обаче е огромна и домакините едва ли ще издържат дълго срещу испанския колектив. Още повече, че истанбулци трябва да атакуват, а това неминуемо ще доведе до свободни пространства в техните редици. Очакванията са за победа на Барселона, като марж от два гола изглежда напълно постижим.

Прогноза: Галатасарай - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Дест
Араухо
Гарсия
Алба
Гонзалес
Де Йонг
Педри
Траоре
Торес
Депай
Мохамед
Актюркоглу
Фигули
Бабел
Кутлу
Анталиали
Аанхолт
Маркано
Нелсон
Бой
   
Пеня
 
Галатасарай (Доменек Торент)

Обоснована прогноза: Галатасарай - Барселона 0:2

  Сподели
440