Барселона няма да има проблеми с Галатасарай


Н. Гавазов

  Барселона няма да има проблеми с Галатасарай

Барселона - Галатасарай
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 10.03.2022 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Бено Бастиен

Барселона приема Галатасарай в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа и ще се опита да реши изхода от спора още на "Камп Ноу".

Каталунците се завърнаха в Лига Европа за първи път от 2004 година след като се провалиха в груповата фаза на Шампионска лига. Испанците обаче впечатлиха в плейофите на втория по значимост европейски клубен турнир, отстранявайки Наполи с общ резултат 5:3. Заслужава да се отбележи играта на "блаугранас" в Италия, където помети съперника си с 4:2, а Пиер-Емерик Обамеянг вкара петия си гол за последните три мача на новия си тим. Габонецът вкара се отчете с хеттрик при гостуването на Валенсия в Примера дивисион и помогна с едно попадение за победата с 4:0 над Атлетик. През уикенда каталунците имаха тежко гостуване на Елче, но изтръгнаха победа в края на мача и така се изкачиха на трета позиция в таблицата за класиране на Примера дивисион.

Галатасарай  изненадващо спечели групата си, в която се намираха Марсилия, Локомотив Москва и Лацио, така че имаше възможност да се съсредоточи във вътрешното първенство, където преживяваше неблагополучия. През това време отборът бе напуснат от Фатих Терим, а вместо него дойде Доменек Торент. При него истанбулци подобриха представянето си, но през уикенда претърпяха поражение от Коняспор, което ги оставя на 12-та позиция в таблицата за класиране.

Умтити, Фати, Роберто и Балде са контузени от домакините. Гостите са без кадрови проблеми.

Галатасарай спечели само един от последните си девет двубоя като гост във всички турнири и допусна поне два гола в три от последните четири гостувания. Тази статистика и класата на Барселона правят каталунците фаворит в срещата. Тук ще добавим и подкрепата на трибуните, които правят задачата на гостите много трудна.

Прогноза: Барселона - Галатасарай 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Галатасарай (Доменек Торент)
 
Муслера
   
Елабделауи
Нелсон
Маркао
Аанхолт
Пулгар
Кутлу
Бабел
Чикаклау
Актюркоглу
Гомис
Депай
Обамеянг
Дембеле
Гонзалес
Де Йонг
Педри
Алба
Гарсия
Араухо
Дест
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Галатасарай 3:0

  Сподели
630