Брага устиска равенството и елиминира Ливърпул


В. Мухарски

Брага устиска равенството и елиминира Ливърпул

Английският гранд Ливърпул прекрати участието си в Лига Европа на фаза осминафинал, след като завърши наравсно със Спортинг Брага - 0:0. Първата среща бе спечелана от португалците с минималното 1:0.

"Мърсисайдци" напълно доминираха в срещата, но въпреки това не създадоха много чисти голови положения. Възпитаниците на Кени Далглиш имаха добри положения в началото на срещата. Първо Анди Керъл не намери очертанията на вратата на Брата, а после Джо Коул тества рефлексите на стража на гостите.

В 15-ата минута се откри шанс и за гостите, но Лима прати топката право в ръцете на Рейна. След почвиката играчите на Ливърпул продължиха с натиска, но до нов гол така и не се стигна. Гостите се бяха добре затворили и цялото второ полувреме се игра в тяхната половина.

До по-сериозни положения се стигна в последните минути на срещата. И въпреки многото положения Ливърпул не успя да стигне до така жадуваното попадение, което да доведе до продължения. Така по тоази начин играчите на Брага успяха да си осигурят място на четвъртфиналите на турнира.

  Сподели
141