Спартак Москва изхвърли Аякс от Лига Европа (видео)


В. Мухарски

Спартак Москва изхвърли Аякс от Лига Европа (видео)

В реванша от осминафиналната среща в турнира Лига Европа, Спартак Москва се наложи над Аякс с класическото 3:0 и по този начин се класираха напред. В първия мач, руснаците взеха минимална преднина - 1:0.

Домакините търсеха победата през всичките 90 минути. Още в самото начало на срещата Макеев стреля, но удара му бе спасен. В 21-ата минута Комбаров, след асистенция на Алекс, успя да открие резултата. Няколко минути по-късно Ериксен опита да вкара изравнителен гол, но ударът му нямаше шанс.

Вместо това в 30-ата минута Спартак дръпна с два гола преднина, след като Комбаров намери Велинтон, за когото не бе проблем да се разпише.

В началото на второто полувреме играчите на Аякс бяха близо до почетно попадение, но порпуск направи Де Йонг. В 54-ата минута руснаците стигнаха до нов гол, дело на Алекс, като по този начин напълно обезмислиха оставащите минути на срещата.

В 67-ата минута Алекс пропусна от добра позиция. Футболисти на Аякс също опитаха да обстрелват от далечно разстояние вратата на московския тим, но без успех.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
155