Слаб Ливърпул падна от Спортинг Брага (видео)


В. Мухарски

Слаб Ливърпул падна от Спортинг Брага (видео)

В първи мач от осминафиналите в турнира Лига Европа, Спортинг Брага се наложи над Ливърпул с минималното 1:0 на "Ещадио Мунисипал де Брага". Англичаните играха без звездата си Стивън Джерард, но за сметка на това Анди Керъл направи своя европейски дебют, след като се появи в игра през втората част.

През първото полувреме, "мърсисайдци" играха изключително слабо и не създадоха нито едно голово положение. В 17-ата минута Мосоро бе изведен на добра позиция в наказателното поле на англичаните, където бе фаулиран от гръцкия защитник Сотирис Кириакос. Съдията не се поколеба и посочи бялата точка, а Алан превърна дузпата в гол. 

В 38-ата минута домакините бяха близо до второ попадение, след като Силвио, с удар от въздуха, уцели напречната греда на вратата, пазена от Пепе Рейна.

През второто полувреме възпитаниците на Кени Далглиш наложиха лек натиск. Първо Каут излезе на добра позиция, но той си поведе твърде силно топката и тя стана притежание на вратаря на Брага - Артур.

В 62-ата минута Джо Коул нахлу в наказателното поле на домакините и се сгромоли на земята, но не последва съдийски сигнал за 11-метров наказателен удар. До края на мача, играчите на Ливърпул не създадоха интересни положения, като с подобна игра не ги чака нищо добро и на реванша на "Анфийлд".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
160