Адвокатът на Камара поиска изключване заради расизъм


Н. Гавазов

Адвокатът на Камара поиска изключване заради расизъм

Аамер Анвар, който е адвокат на полузащитника на Рейнджърс Глен Камара, говори за скандала в мача от 2 -рия кръг на Лига Европа срещу Спарта (0: 1). Срещата, която се проведе в Прага (Чехия), бе придружена от освирквания на ученици към Камара. В Рейнджърс смятат  това поведение на феновете за проява на расизъм по отношение на тъмнокожия футболист. Посещаемостта на стадиона бе ограничена до 10 хиляди души. В същото време на трибуните бяха допуснати само деца на възраст под 14 години.

"Надявах се, че затварянето на стадиона на Спарта за феновете поради предишния скандал ще означава, че Камара ще може да се съсредоточи върху футбола. УЕФА действа разумно, като допусна ученици. Но всеки, който е гледал мача чу, че децата се смеят и издевателстваха над Камара.

Защо децата го нападаха? Защото след расистки обиди от играчите на Славия, той беше демонизиран от феновете и чешките медии. Това бе потискащо да се гледа. Глен е натъжен от поведението на децата.

Глен каза, че е изключил телефона снощи поради продължаващото насилие. Но никой не трябва да се примирява с расизма. Отговорът на УЕФА е жалко мълчание. Нищо няма да се промени, докато клубовете не започнат да се изключват от турнирите", заяви Анвар.

  Сподели
336