УЕФА разреши фенове на гостуващите отбори в евротурнирите


Н. Гавазов

УЕФА разреши фенове на гостуващите отбори в евротурнирите

УЕФА отмени забраната за посещаване на мачове от фенове на гостуващите отбори.

Най -висшият европейски футболен орган взе това решение след успешна кампания за ваксинация в Европа.

Решението на много държави да отворят границите си за чуждестранни граждани, ваксинирани или възстановени от COVID-19, също бе взето под внимание.

Сега решението за допускане или недопускане на фенове на гостуващия отбор ще се взема от местните власти.

Феновете ще могат да се отправят към гостуванията на отборите си още през следващата седмица, с първите мачове от груповата фаза на Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на Конференциите.

Напомняме, че служебното правителство на Румен Радев провали ваксинацията в България, въпреки че предишните управляващи осигуриха над 3 милиона дози ваксини още през март. По-рано президентът на страната направи няколко изявления, с които намекна за конспиративния характер на коронавируса и това, че ограничителните мерки се въвеждат с цел ограничаване на хората. Служебният здравен министър Стойчо Кацаров, който е с отнети лекарски права,  пък е известен с антиваксърската си дейност. Всичко това доведе до манипулиране на населението в посока отказ от ваксини и в момента България се намира на последно място в Европа по ваксиниране, на равнища, близки до тези на държавите от Африка.

  Сподели
246